Sunnuntaina oli hieno valo kuvailla ns. maisemakuvia, joten esittelenpä panoraamakuvalla joitain kuvauspaikkojani Konnuksella. Kuva(t) on otettu tältä paikalta (kartta).

Panoraama on Konnuskoskien Emäkoskesta. (vie hiiri kuvan oikealle tai vasemmalle reunalle niin kuva alkaa liikkua)

Äärimmäisenä vasemmalla näkyy uittouoman ylittävä kävelysilta, jonka ympäristössä olen kuvaillut mm. peippoa, minkkiä, kaloja, koskikaraa ja huurteisia kiviä.

Uittouoman takana haapojen oikealla puolella olevissa männyissä on viirupöllön pönttö. Itse asiassa pönttö taitaa erottua yhdessä rungossa tummempana länttinä. Tuossa metsikössä olen kuvaillut pöllökuvat ja mm. käpytikan pesätouhuja.

Metsikön edustan kivillä joutsenet ja telkät keväisin ruokailevat, putsailevat ja nauttivat auringosta.

Uittokämpän takana alkaa kanavat ja siellä kärjessä olen kuvaillut mm. lintuja lennosta ja saukkoa jäänreunakalastuksessa.

Emäkosken toisella puolella – keskellä kuvaa on Kotasaari, josta valkoselkätikka lensi parin metrin päähän haapaan juuri tällä paikalla. Kuvasin siis sitä – tämän kuvan mukaan – selkäni takana.

Kotasaaren jälkeen avautuu näkymä Pirttikoskelle, jossa olen kuvannut mm. minkkejä, saukkoja. Itse asiassa tuo kivi, joka on kosken oikeassa reunassa – lähinnä koskessa – lumipeitteinen – on se kivi, jolle saukko nousi aina välillä kuvattavaksi viime keväänä. Samalla kivellä on myös koskikara poseerannut. Pirttikosken niskalla, joka on kuvassa takimmaisena, kuvasin harmaahaikaran.

Äärimmäisenä oikealla olevista pajupusikoista ponkaisi metsäkauris karkuun viime marraskuussa.

Tässä oli päälimmäiset muistot tältä paikalta ja kuvassa on vain laavunsaaren vasemman puoleinen näkymä. Jos ja kun sää sallii esittelyssä on myös tulossa saaren toinen puolisko.