Kierrellessäni Vappuaattona koskella huomasin varoittelevan peipon, joka kolusi kivien välejä ja napsi koskikorentoja ja muita pikkueläviä. Se oli niin kesy, että putkeni tarkennusetäisyys 1.8 m osoittautui välillä liian pitkäksi.


Samaisella laavun saarella kuuntelin lintujen lauluja ja yritin selvittää livertelijän henkilöllisyyden. Puukiipijä piti konserttiaan, samoin peipot ja punarinta. Eräs tökkivä tuikkailu sai mielenkiintoni ja jahtasin tuikkailijaa pitkään.

Ensimmäisen onnistuneen kuvan sain siitä korkealla kuusessa.

Sitten pääsin sitä lähelle pajukkoon ja sain mukavan sarjan kuvia. Kuuntelin kotona lintu cd:tä ja totesin tuikkailijan tiltaltiksi.

Palasin kanaville ja eräästä suuresta koivusta kuului kumeaa koputusta. Käpytikka kaivoi siellä koloa. Onkohan tuo viereinen reikä tuuletusaukko? 8)

Sälöt lentelivät…

Välillä toinen käpytikka tuli häiritsemään ja se piti käydä häätämässä.

Siinä koivun ympärillä pyöriessäni löysin vahingossa Geokätkön. Olin etsinyt sitä joskus vuonna 2006. Yritin ilman GPS laitetta vain kartalle sijoittamieni koordinaattien perusteella löytää kätkön. Olinkohan antanut koordinaatit väärin kartalle, koska kätkö oli n. 100 m väärässä paikassa, kuin silloinen oletukseni? Mutta geokätköilijöille tiedoksi, että kätkö sijaitsee muutaman metrin päässä käpytikan pesäpuusta 8)