Anssi Toivanen - Satunnaninen Retkuilija

Olen Leppävirran varrella asusteleva graafinen suunnittelija, jonka harrastuksena on kameran kanssa liikuskelu lähiluonnossa – ja joskus myös vähän kauempanakin.

Sivuston aiheet

Sivuston jutut ei ole rajattu mihinkään aihe- tai maantieteelliseen alueeseen. Kirjoittelen ja kuvailen juttuja myös muistakin harrastuksistani ja kiintoisista asioista kuten valokuvauksesta, vinyyleistä jne. Kuvissa voi vilahtaa myös tapahtumakuvia, keikkakuvia, soittimia, mieliruokia ja -juomia. Sellaista retkuilijan elämää…

Lähiluonnon ihmeet

Metässä tulee liikutta paljon yksin mutta usein on emäntä mukana kun AnniKainen Puikoissa-neuleille pittää saaha kuvauspaikkoja. Lisäksi Jussin Matkassa ja Retkipaikkalaisten kanssa tulee myös retkuiltua.

Millaisesta luonnosta erityisesti olet kiinnostunut?

Lähiluonnosta – pienistä ja suurista luonnon ihmeistä. Muinaisten immeisten pyhät ja tärkeät tarinapaikat – luonnonmuodostelmat, uhripaikat – ja kivet, paikannimet – ja niiden tarinat kiinnostaa.

Millaisen luonnon tunnet mielestäsi parhaiten, mihin olet luonnossa eniten “erikoistunut”?

Talvella lähiluontoni löytyy 8 km päästä Konnuskoskilta, jossa talvinen koskiluonto on tullut tutuksi: jään ja virtaavan veden taistelua. Kosken eläimistö on kuvausten kohteena: muuttolinnut, viipyilijät, talvehtijat, koskikarat, saukot, minkit, metsäkauriit…

Kesällä lähiluonto löytyy kanootista (inkkari) käsin – läheinen Sorsavesi Havukkasaarineen ja Kilpikoskineen sekä Suvasvesi Jakamit saaristoineen ja Hornanmäkineen on monien meloskelureissujen kohteena. Lisäksi tunnin automatkan päässä olevat Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot ovat myös tuttuja meloskelureissuilta. Norppakummina olen päässyt Haukiveellä kuvaamaan kummipoikaa kuivattelemassa alkukesän ilta-auringossa.

Myös Karttulan seutu ja Virmasvesi on tullut tutuksi jo yli 40 vuoden ajalta. Vanhempien mökillä on tullut vietettyä lapsuuden kesät. Virmaa järviluonto vetää nautiskelemaan niin kesäisin kuin talvisin.  Veneessä on mukana yleensä kameran lisäksi virvelöintivehkeet.

Noudatan luonnossa liikkujan oikeuksia ja velvollisuuksia

Sivustoni nimestä voi jo päätellä, etten ole haaskalla tai kuvauskojussa kykkivää tyyppiä. Tarinoitten ja kuvausten kohteet valikoituvat siten mitä sattuma eteen tuo.

Noudatan luonnossa liikkuessani jokamiehen oikeuksia (ladattava pdf-esite). Jokamiehenoikeudella et saa häiritä tai vahingoittaa eläimiä etkä eläinten pesiä ja poikasia.

Vaikken kuulu Suomen luonnonvalokuvaajiin, niin noudatan heidän eettisiä periaatteita, joiden lähtökohtana on luonnon kunnioittaminen  ja etten aiheuta kuvattavalle kohteelle vahinkoa.