Tänään ilma näyttää jo niin harmaalta ja lunta sataa, että muistellaan hienon viikon tapahtumia.

Tapasin perjantaina saukon toistamiseen sukeltelemassa Konnuskoskessa – tyyli oli sama kuin edelleisellä kerralla: ensin niskalle ja sitten vastavirtasukelluksilla alamäkeen. Tapaaminen jäi lyhyeksi – ehkä puoleksi tunniksi. Kun se huomasi minut rannalla kuikuilemassa, niin se hävis.

Ilmeisesti rannalla naamioitumiseen on parempi käyttää mustaa hupparipukua kuin metsänvihreää toppapukua. Onhan ne kivet rannalla mustia eikä vihreitä 8) Uudessa Luontokuva lehdessä oli tosin mainos reppuun taittuvasta kojusta. Toinen vaihtoehto olisi jokasään naamiosuoja uudelle putkelle. Sen pumppu kun ei tykkää oikein vesisateesta. En tiedä – tuo pitempiaikaineen kyttääminen ei oikein kuulu mun luonteeseen – paitsi saukon touhuja seuratessa viihtyy hyvin…

No, niin asiaan… eli niihin saukkokuviin. Sen ajan kun seurasin saukkoa, se nousi kerran “mallikivelle”. Ja annoin kameran tulittaa ja se alkoi hidastella. Huomasin, että kameralla ei saa kuin 6 kuvaa perätysten puoliautomatiikalla ja täys automatiikalla 60. Mikähän logiikka taas tässäkin? Pitäisi varmaan tutustua käyttöohjeisiin.