Laavunsaari

Tältä näyttää laavunsaari eilisen panoraamakuvan ottopaikalta. Haapojen takana – kuusten keskellä pilkottaa laavu. Näissä koivuissa ja pajuissa olen kuvaillut punarintaa.

Tämä kuva on otettu saaren kärjestä päin, jossa olen kuvaillut Pirttikosken tapahtumia. Hämärän aikainen panoraamakuva on otettu nimen omaan saaren kärjestä, jonne tämä polku johtaa.

Tässä laavun näkymässä – kuusikossa – olen kuvaillut mm. hippiäistä ja töyhtötiaista.

Kun lähdetään laavulta uittouomalle päin, polku muuttuu pitkospuiksi, koska keväällä veden ollessa korkealla saaren läpi virtaa vesi. Tässä koivikossa otin taivaallisia huurrekuvia. Lisäksi olen kuvaillut mm. puukiipijää, tiltalttia ja pyrstötiaisia.

Tässä vähän vanhempi kuva näyttämässä kuinka pitkospuut jatkuvat uitouomalle. Keväisin tästä pääsee just ja just kuvin jaloin lankkuja pitkin.

Kuva on näkymä pitkospuilta oikealle.

Telkkäpoikue kivikon edustalla.

Tässä kivikossa olen kuvaillut mm. taveja (kuvassa uros tavi), sorsia, koskeloita, tiaisia, peippoa, minkkiä, kaloja, koskikaraa. Uittouomalla ja sillalta olen kuvannut mm. pajusirkkua, huurrekiviä ja tälläisen kummajaisen.

On siltaa käytetty muussakin kuvauksessa 8)

Palataan laavulle. Olen käynyt siinä paistelemassa makkaraa illan pimentyessä.

Laavulla on polttopuita, mutta kannattaa varata oma kirves puiden pilkontaan. Ainakin viimeksi en löytänyt siellä ollutta… Lisäksi retkikirveellä voi mennä iäisyys puolen metrin halkaisijaltaan olevien pöllien halkomiseen. Eli kunnon kirves ja sytykkeet mukaan… Muina palveluina laavun läheltä löytyy huussi ja roskalaatikko, mutta olen yleensä kuskannut omat jätökseni mukanani.

Mikäs siinä viettää iltaa loimun ääressä…

2015-03-04T12:30:37+00:0019.01.2010|6 Comments

6 Comments

 1. Uuna 19.1.2010 at 15:49

  Nyt oli niin upea kavalkadi, että ei tiedä mitä ensin kehuisi 🙂
  Kuvasi ovat kaikki tosi hienoja, niitä on nautinto katsella. Telkkäpoikue ja talvinen maisema sitä ennen sykäyttivät erikoisesti, vaikka pitkospuut ja lopun nuotiokuvatkin ovat toooosi hienoja.
  Sinä ymmärrät elämän nautintojen päälle 🙂

 2. Hullukaali 19.1.2010 at 18:30

  Vihdoinkin esittelit sen kuuluisan laavun saaren, joka aina esiintyy jutuissasi. Liikkuuko tuolla paljon muuta porukkaa?
  Voi vitsi tekisi mieli laavulla paistettua makkaraa, mutta tässä ei oikein ole kävelyetäisyydellä mitään paikkaa.

 3. irma 19.1.2010 at 21:08

  Tämähän oli mielenkiintoista. On siellä hienot paikat kulkea ja kuvailla.

 4. ATToivanen 19.1.2010 at 22:34

  Uuna: Kylläpä tuo paikka on yksi suosikeistani – naatiskella.

  Hullukaali: Näin pakkasilla tuonne polun perälle eksyy harva. Viime viikon jäjistä päätelleen siellä oli viikonaikana käynyt yksi immeinen. Ilmojen lämmittyä kalastajat käy laavulla ja kesällä kanavalla vierailevat turistit löytävät myös perille. Onneksi nuoriso juhlii viikonloppuisin mielummin kanavilla ja sen vierasvenesatassa.

  irma: Kevään vesilintusoitimien aikaan voisi olla aika vinhaa yrittää yöpyä laavulla. Tuliskohan nukuttua siinä tohinassa? 8)

 5. Elisa 20.1.2010 at 09:59

  Oli mielenkiintoista tosiaan. Täällä kontturissa istuessa ihan sieluni silmillä haistoin tuon raikkaan talvi-ilman.. Ja nuotio, mahtavaa..Siellä on niin runsaasti elikoita, että ei ihme, että viihdyt hyvin kuvaamassa. Ja miten kaunis tuo luonto onkaan!

 6. ATToivanen 20.1.2010 at 10:20

  Elisa. Aurinko yrittää paistaa – pitäsköhän taas sipasta sinne? Työtkin junnaa, joten sieltä vois saada uusia virikkeitä. 8)

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus