Tältä näyttää laavunsaari eilisen panoraamakuvan ottopaikalta. Haapojen takana – kuusten keskellä pilkottaa laavu. Näissä koivuissa ja pajuissa olen kuvaillut punarintaa.

Tämä kuva on otettu saaren kärjestä päin, jossa olen kuvaillut Pirttikosken tapahtumia. Hämärän aikainen panoraamakuva on otettu nimen omaan saaren kärjestä, jonne tämä polku johtaa.

Tässä laavun näkymässä – kuusikossa – olen kuvaillut mm. hippiäistä ja töyhtötiaista.

Kun lähdetään laavulta uittouomalle päin, polku muuttuu pitkospuiksi, koska keväällä veden ollessa korkealla saaren läpi virtaa vesi. Tässä koivikossa otin taivaallisia huurrekuvia. Lisäksi olen kuvaillut mm. puukiipijää, tiltalttia ja pyrstötiaisia.

Tässä vähän vanhempi kuva näyttämässä kuinka pitkospuut jatkuvat uitouomalle. Keväisin tästä pääsee just ja just kuvin jaloin lankkuja pitkin.

Kuva on näkymä pitkospuilta oikealle.

Telkkäpoikue kivikon edustalla.

Tässä kivikossa olen kuvaillut mm. taveja (kuvassa uros tavi), sorsia, koskeloita, tiaisia, peippoa, minkkiä, kaloja, koskikaraa. Uittouomalla ja sillalta olen kuvannut mm. pajusirkkua, huurrekiviä ja tälläisen kummajaisen.

On siltaa käytetty muussakin kuvauksessa 8)

Palataan laavulle. Olen käynyt siinä paistelemassa makkaraa illan pimentyessä.

Laavulla on polttopuita, mutta kannattaa varata oma kirves puiden pilkontaan. Ainakin viimeksi en löytänyt siellä ollutta… Lisäksi retkikirveellä voi mennä iäisyys puolen metrin halkaisijaltaan olevien pöllien halkomiseen. Eli kunnon kirves ja sytykkeet mukaan… Muina palveluina laavun läheltä löytyy huussi ja roskalaatikko, mutta olen yleensä kuskannut omat jätökseni mukanani.

Mikäs siinä viettää iltaa loimun ääressä…