Käväisin koskella saukkojen toivossa. Koskella oli hiljaista. Yöllä oli satanut pieni härmä, joten tiesin, että olin päivän ensimmäinen kävijä.

Laavun saarella kuulin pientä piipitystä ylläni. Pari hippiäistä tutki saaren kuusia. Tämä lintumaailman adhd on mahdottomimpia kuvattavia. Aikani seurattuani sain peräti 5 osunutta laukausta – tässä ensimmäinen ja  parhain.

Seurasin tovin, kun joku taimen tai kirjolohi molskautteli ihan 5 m päässä laiturista useaan kertaan. Näköhavainto jäi vain molskauksiin.

Jatkoi matkaa kanavan päähän ja löysin varsin tuoreet jätökset kosken niskalta. Tassun jälkien koosta voisi päätellä että saukko oli aamusella tehnyt tarpeensa kiville.

Näin kauempana koskella vilauksen jostain sukeltavasta turkiksesta – en sitten päässyt selville kumpi se oli saukko vai minkki. Sen enempiä havaintoja sukeltajasta en tehnyt.

Mikähän tiaisia kiinnosti käpytikan touhuissa? Tähteet? Ne pörräsivät sen ympärillä ja kävivät melkein kosketusetäisyydelläkin. Tikka vain korahteli niille. Jätin ne kisailemaan ja läksin kotio…