Pääsiäisen ilmat ovat olleet niin harmaat, että on joutanut tehdä töitä. Nyt illasta alkoi kuitenkin pilviverho repeillä ja pinkaisin koskelle. Kalastajat olivat juuri lähteneet.

Tähtäilin joutessani närhiparvea – niitä koskella riittää, mutta nää närhet olikin solakampia. Ne laskeutuivat puihin ja kas – puluja. Ilmeisesti nämä on kuitenkin sepelkyyhkyjä.

Pusikosta alkoi kuulua tuttu rutina ja tähtäilin kiireissäni äänen suuntaan. Osuinpas – elämäni ensimmäinen osuma peukaloiseen. Ei kummonen – ensimmäinen on aina ensimmäinen. Kolme muuta suttuista kuvaa siitä sain ja sitten se oli tiessään.

Siinä kierrellessäni bongasin telkän kaukana koskenniskalla. Isokoskelouros teki ylilennon. Pikkutikka huusi Kotasaaressa. Punarinta luritteli, mutta kun lähestyin sitä lumessa kahlaten se hiljeni. En saanut tähtäimeen. Olin myös kuulevani västäräkkien lurittelua ja nekin pakenivat minua – en saanut niitäkään tähtäimeen. Kaukana kosken niskalla ja alajuoksulla oli laulujoutsen pariskunnat syöntipuuhissa

Aamusella kuulin naapurissa peipon laulun, muttei sekään näyttäytynyt. Kumman ujoja nää paluumuuttajat. No, jospa kevään lämpö saisi ne kameran ulottuville lähipäivinä. Vai johtuuko tää mun uudesta teutorantista?