Herättyä kurkistin ulos ja totesin, että tänään on sitten lomapäivä – aurinko paistoi siihen malliin. Kyllähän tässä oli alkuviikon tehnyt hommia ihan urakalla. Läksin hakemaan takkapuita isomummolasta – niin kai sitä vois kutsua kun se on mummon lapsuuden koti.

Ajelin poikki Suomen suurimman saaren – Soisalon – kohti sen pohjoispäätä – Tuppurinmäen – Räsälän kautta.

Perillä oli syvähiljaisuus ja kirkas auringonpaiste. Lastasin peräkontillisen puita ja sitten aloin kuvailemaan. 30-luvun alussa rakennetun torpan vanhat ladot ja vajat ovat vielä just ja just pystyssä.

Niistä löytyy mukavia yksityiskohtia. Nämä vois kertoa monta tarinaa. Osa niistä on säilynyt torpan vintiltä löytyneissä kirjeissä. Se vintti onkin yksi graafisen suunnittelijan aarreaitta, kaikkine vanhoine merkkituotepakkausineen. Olenkohan mä niitä kuvia ees täällä blogissa esitellykkään? Ei parane – tai kaikki mun työideat paljastuu 8)

Olisko ihan taottu naula? Ranta-aitan seinässä niitä on vaikka kuinka – ripustustelineinä.

Aurinko oli ihan sokaisevan kirkas. Onneksi sain veronpalautuksilla hankittua ihka ensimmäiset omilla vahvuuksilla olevat aurinkolasit. Paras ostos vuosiin… tai ehkä tää pitkäputki on myös aika hyvä…

Yritin tehdä päivälenkin järvellä, mutta en sitten kehannut, kun siellä oli vettä parikytsenttiä.

On ollut kelkallakin hankalaa…

Lähellä, mutta niin kaukana – Kuopio, Puijon torni – 21 km päässä – suoraa linnuntietä.

Sittenpä ajelin takaisin Soisalon länsireunaa myöten – Länsi-Saamaisen tietä. Tässä nousen – en taivaaseen – vaan Hirvimäelle.

Käväisin vielä koskella, muttei siellä ollut mitään ihmeellistä – paljon lunta ja yks kara.