Tälläsenä harmaana päivänä ei ole ollut oikein inspistä lähteä tuonne ulos loskaan rämpimään, joten olen Hullukaalin postaaman Sääksikameran linkkien välityksellä etsinyt kaiken maailman – no, ei ihan – naapurimaiden eläinkameroita.

Suomesta löytyy kaksi kalasääksien pesien ääreen sijoitettua kameraa: Nauvosta ja Hailuodosta. Nauvossa on käynyt tänä keväänä merikotkat kokeilemassa pesää. Saa nähdä miten käy. Variskuva on Nauvosta. Hailuodossa pesä on vielä lumenkuorruttama.

Naapurissa Virossa on hyvät kamerat, joissa voi seurata kotkan pesintää, metsäkameraa, lintulautaa, pöllönpesää ja hylkeitä. Kotkan pesällä on pesävalmistelut meneillään. Metsäkamerassa voi iltaisin seurata metsäsikojen syöpöttelyä. Oli siellä äsken joku isompi haukkakin. Lintulaudalta olen pongannut esim. itselleni ihan uuden nähtävyyden eli pähkinänakkelin. Sarvipöllö nukkuu rauhallisesti päivät ja lähtee yöllä liikenteeseen. Ilmeisesti Itämeren rantaa asetettu kamera kuvaa halleja löhöilemässä kivikossa.

Ruottissa on iso joukko kameroita Kolmordenin eläinpuistossa. Joukossa on yksi kotkiensyöttöpaikka, jossa en ole kyllä nähnyt kuin haaskalintuja ja hirvien syöttöpaikka, jossa on on hirvien lisäksi näkynyt kauriita.

Kun tässä käyttää kahta näyttöä, niin on mukava laittaa toiseen kamera seuraamaan eläinten touhuja ja toisessa voi sitten vääntää töitä. Kamerat on nyt vähän niin kuin korvike entiselle takapihan näkymälle.