Varma keväänmerkki

Tänään heleässä auringon paisteessa kuoriutuivat kevään ensimmäiset koskikorennot.

Jos ne erehtyi varjoon, niistä tuli elottomia.

Paljon muuta koskella ei näkynytkään. No, sen arvasi jo parkkipaikalla. Kääntöpaikalla oli auto parkkeerattu ihan keskelle tietä, ettei siinä päässyt ympäri. Ensimmäiseltä kanavalta asti kuulin asianomaisten älämölön. Lähimmät karat olivat paossa kanavilla ja minkki alajuoksulla km päässä. Eiköhän ne karkottaneet kalatkin, joita ne ilmeisesti hamusivat.

Olen seuraillut majavan jälkiä jo lähes kk ajan. Sille tai niille on tullut nälkä.

Hauska seurata kuinka tämä projekti edistyy.

Tästä on oikastu. Mitenkehän pimeellä se liikkuu? Pitäs varmaan jäädä joku kesäyö passiin sen pesän luokse Pirttikosken yläjuoksulle. Siinä oliskin kunnon kuvausprojekti.

2015-03-04T11:59:04+00:0021.03.2010|7 Comments

7 Comments

 1. Pehmyt piirto 21.3.2010 at 16:19

  Siellähän lämmintä jo on, kun korennot kuoriutuu. Ensimmäinen hyönteinen, jonka täällä blogissa olen tälle keväälle nähnyt, siis ulkosalla.
  Kyllä se kevät nyt vauhdilla etenee ja kuvattavaa ilmaantuu.
  Täälläkin aurinko pollottanut koko päivän, mutta täytyy nää kevät flunssat potea alta pois.
  Sinulla on hienoja kuvia, olen käynyt niitä 12kuvia ihailemassa. Nyt sitten päädyin seuraamaan tätä blogia muutenkin. Arvelen,että kesän mittaan näen upeita kuvia.

 2. Hullukaali 21.3.2010 at 16:56

  Niin, mikä aurinko?

  Noi koskikorennot olisi kiva juttu, kun ne houkuttelevat sitten kaikenlaisia syöjiä. Luin jostain, että niitä on vain puhtaissa vesissä, joten ei ihmekään, että en ole niitä täällä nähnyt.

  Majavia olen nähnyt vain kerran livenä Savonlinnassa. Aikamoinen pamaus se hännän läiskäisy veteen. Eivät ne mitenkään ihan kauhean arkoja olleet. Olisi niistä jotain kuvia saanut, jos olisi kamera ollut.

 3. Elisa 21.3.2010 at 19:48

  Ehdottomasti menet passiin sinne, jotta mekin saamme ihailtavaksi majavan kuvia!
  Mutta öttiäisiä ei vielä täällä, aurinko tosin paistoi.

 4. irma 21.3.2010 at 20:15

  Jokos ne korennot nyt kuorituvat. Pitääkin lähteä käymään Nokisella. No, parin viikon kuluttua alan päivittäin ajamaan siitä ohi töihin…

  Toivottavasti saavat siellä majavat pitää henkikultansa. Täällä repivät syksyllä majavien padon rikki, saivat sitten tappoluvankin. Toivotaan, että siellä päin olisi fiksumpaa porukkaa ja saisit kuvia majavan touhuista.

 5. ATToivanen 21.3.2010 at 20:22

  Pehmyt piirto: Kiitos kiitos! Kiva kun pistäydyit ja teretulemas uudelleen. Täällä aurinko tuli näkyviin vasta puolen päivän aikaan mutta sai heti tiet sohjoksi ja noi korennot esiin.

  Hullukaali: Meillä näkyi sellanen valoilmiö. Joo, vielä ei ollut variksia jään reunalla, eikä pyrstötiaisia, eikä puukiipijöitä… Toi pesä on puolkilsaa yläjuoksulla ja tarviis veneen taikka kannootin, että sen lähelle pääsis. No, enää pari kk ja sitten näkee vaikka yöllä.

  Elisa: Joo, mä vietän yön kylmissäni ihan vaan teidän takia 8)

  irma: Tää pesä on kosken niskalla ilman patoa, joten silleen se ei ainakaan tee haittaa patoamalla – paitsi, että kaatelee noita haapoja.

 6. Uuna 21.3.2010 at 21:08

  Varo ettet jää alle, ei kestä kauan kun ensimmäinen puu kaatuu. Taitavia heppuja, olisi kiva nähdä. Uhraudu siis meidän kaikkien puolesta 😀

 7. ATToivanen 22.3.2010 at 20:20

  Uuna: Kannootilla vois jäädäkin. Katsotaan… Odottelen lisävaloa ja lisälämpöjä, ennen kuin lähden passiin.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus