Ump’hangessa

Eilen läksin käymään koskella kun välillä näytti ihan siltä kuin pilvistössä olisi ollut rakosia. Viikon takaisen käynnin jälkeen oli tullut lunta 30-40 cm ja kukaan ei ollut tarponut laavunsaareen ennen minua. Eipäs tullut ajateltua… No, onneksi toppapuvun lahkeissa on kumilenksut, jotka voi pyöräyttää yli 10v vanhojen vietnamilaisten talvilenkkareiden kannan alle, jottei kaikki lumi tunkeudu lahkeiden sisälle ja siellä sula säärille.

Olin ylipukeutunut parin asteen pakkaseen ja polvia myöten upottavaan lumessa tarpomiseen. Kun pääsin uittouoman sillalle, oli olo toppapuvun sisällä, kuin joku olis vääntänyt suihkuhanat auki. Tosin nesteenä oli hiki eikä vesi.

Sillalta kuikuillessa huomasin isokoskelon ja sinisorsan Emäkoskessa. Ne oli ihan lähekkäin, että niitä olisi luullut pariksi. Enpä ole ole vesilintuja vielä tän vuoden puolella koskella näkynytkään.

Lunta oli joka puolella. Laavunsaarella oli avarat näkymät, kun kaikki pajukot olivat painuneet lumikuormassa maata vasten.

Kivillä oli hauskat huput.

Jatkoin tarpomista kanaville ja hiki sen kun lisi ja pumppu hakkas ihan hulluna. Välillä piti pysähtyä tasoittelemaan… Mutta pitihän minun kaikki polkuni aukaista.

Laivaväylällä oli selvästi menossa korppien parin muodostus. Vaikka ne oli puolen kilsan päässä ne piti mua uhkana ja häipyivät kaislikon taakse.

Puhelin alkoi piristä taskussa. Asiakas soitti ja kysyi, että joudanko nyt heti käymään. Siinä puuskuttaessa yritin selittään, etten nyt ihan tältä seisomalta. Mitähän se ajatteli 8) No, lupasin tunnin päästä… Eikun tarpomaan autolle ja suihkuun…

Kumma kyllä kerkesin, vaikka juuri kun oli lähdössä autolla pihasta kunnan lampunvaihtajat olivat sitä mieltä, että se palanut katulamppu pitää vaihtaa juuri nyt ja silleen että nosturiauto tukkii mun tien. Kuulema mun autokouluopetuksessa oli vikaa, kun en uskaltanut ajaa liian kapeaksi aurattuun puolen metrin lumipenkkaan ja siten päästä ohi.

No, onneksi palaveri asiakkaan kanssa oli antoisa ja katteltiin valokuvia puolin ja toisin, niin toikin ärräpäiden nostatus haihtui…

Olipa illalla raukee olo päivän hyötyliikunnasta. Ihan hyvällä omallatunnolla vietin illan sohvaperunaelämää.

2015-03-04T11:59:57+00:0006.02.2010|8 Comments

8 Comments

 1. Elisa 6.2.2010 at 13:03

  Komeita kuvia sait reissultasi, eli kannatti sittenkin hikoilla 😉 Sehän on kohta lumikenkien osto sullakin edessä jos lumentuloa kestää huhtikuulle, niinkuin on ennustettu!

 2. Hullis 6.2.2010 at 14:35

  Tulin juuri samanlaiselta reissulta. Kukaan muu ei ollut (niin hullu, että olisi) kulkenut pelloilla ja pahimmissa paikoissa tuuli oli kasannut lunta niin, että se ulottui reiteeni asti. Ja mulla on mittaa kuitenkin aika reilusti. Piti pysähdellä vähän väliä, kun oli kulkeminen niin raskasta. Pari kilometriä pellolla vastasi varmasti 10 km auratulla tiellä. Päätin, että huomenna pysyn teillä, mutta saa nähdä, mistä sitä taas itsensä löytää.
  Virta on kyllä voimakas siellä, kun se jaksaa pysyä auki. Taitavat noi vesilintuparat hakea vähän turvaa toisistaan, vaikka eivät ihan lähisukulaisia olekaan :).

 3. Taru 6.2.2010 at 14:58

  Olit sohvaperunaelämäsi illalla ansainnut. Lumessa kahlaaminen kuluttaa kuulemma lumikengilläkin 1200 kaloria tunnissa, saati sitten ilman!!!
  Vallattomat lumihuput kivillä, virtaava vesi hieno näillä keleillä, ihan eri kuin kesällä.
  Lintuja noin monta ja tästä niiden määrä vain lisääntyy. Saadaan sitten ihailla niitä lisää täälläkin = )

 4. Uuna 6.2.2010 at 17:46

  Muhkeita kuvia sait huppukivistä ja tummasta vedestä. Onko isokoskelo ollut siellä koko talven? Minä näin Turun Ruissalossa viime vuonna helmikuun lopussa ja luulin, että ovat juuri tulleet ja olin toimessani.
  Täytyykin lähteä katsomaan, näkyykö lintuja laivaväylällä taas. Sinne pääsee aika lähelle autolla, joten en joudu ihan noin paljoa hikoilemaan. Hyvää se kyllä tekisi 😀

 5. irma 6.2.2010 at 19:50

  Samoja harrastuksia sielläkin, umpihangessa tarpomista. Keväistä touhuakin jo näkyvissä. Täällä lumisukelluspaikkana oli tänään metsä. Jokohan olisi lumikenkien hankinnan aika…

 6. ATToivanen 7.2.2010 at 08:34

  Elisa: Lumikengät vois olla hyvä hankinta, mutta vähentäisikö se hien määrää? 8)

  Hullis: Virran suuruutta voi yrittää käsittää sillä, että osa Kallaveden ja sen pohjoisten muiden järvien vedet virtaavat tätä kautta. Toinen suuri purkutie on Vehmersalmen kautta Suvakselle.

  Taru: Eilen sitten olin taas hiki hommissa. Puottelin lumia raja-aidoilta. Orapihlajat ovat jo kokonaan kaatuneet mutta kuusiaita kesti painon. Nyt vapautin sen siitä piinasta.

  Uuna: Ensimmäisen kerran näin nuo linnut tänä talvena. Voi olla että tämä on talvehtinut muissa virroissa esim. Varkauden Pirtinvirrassa, jossa on suuri joukko sinisorsia.

  irma: Lumikengät on tänä talvena tarpeen. Pitäs varmaan kokeilla, jotta vakuuttus niiden tarpeellisuudesta.

 7. uuvana 8.2.2010 at 18:49

  Lumessatarpominen käy kyllä työstä – mutta umpihanki on se paras hanki. 🙂

  Niin hauska tuo kiven lumihuppu.
  Jopas siellä koskelot ja telkät ovat ajoissa liikkeellä.

 8. ATToivanen 8.2.2010 at 22:34

  uuvana: Joo, tänään oli jo helpompi liikkua vanhoja jälkiä myöten.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus