Eilen läksin käymään koskella kun välillä näytti ihan siltä kuin pilvistössä olisi ollut rakosia. Viikon takaisen käynnin jälkeen oli tullut lunta 30-40 cm ja kukaan ei ollut tarponut laavunsaareen ennen minua. Eipäs tullut ajateltua… No, onneksi toppapuvun lahkeissa on kumilenksut, jotka voi pyöräyttää yli 10v vanhojen vietnamilaisten talvilenkkareiden kannan alle, jottei kaikki lumi tunkeudu lahkeiden sisälle ja siellä sula säärille.

Olin ylipukeutunut parin asteen pakkaseen ja polvia myöten upottavaan lumessa tarpomiseen. Kun pääsin uittouoman sillalle, oli olo toppapuvun sisällä, kuin joku olis vääntänyt suihkuhanat auki. Tosin nesteenä oli hiki eikä vesi.

Sillalta kuikuillessa huomasin isokoskelon ja sinisorsan Emäkoskessa. Ne oli ihan lähekkäin, että niitä olisi luullut pariksi. Enpä ole ole vesilintuja vielä tän vuoden puolella koskella näkynytkään.

Lunta oli joka puolella. Laavunsaarella oli avarat näkymät, kun kaikki pajukot olivat painuneet lumikuormassa maata vasten.

Kivillä oli hauskat huput.

Jatkoin tarpomista kanaville ja hiki sen kun lisi ja pumppu hakkas ihan hulluna. Välillä piti pysähtyä tasoittelemaan… Mutta pitihän minun kaikki polkuni aukaista.

Laivaväylällä oli selvästi menossa korppien parin muodostus. Vaikka ne oli puolen kilsan päässä ne piti mua uhkana ja häipyivät kaislikon taakse.

Puhelin alkoi piristä taskussa. Asiakas soitti ja kysyi, että joudanko nyt heti käymään. Siinä puuskuttaessa yritin selittään, etten nyt ihan tältä seisomalta. Mitähän se ajatteli 8) No, lupasin tunnin päästä… Eikun tarpomaan autolle ja suihkuun…

Kumma kyllä kerkesin, vaikka juuri kun oli lähdössä autolla pihasta kunnan lampunvaihtajat olivat sitä mieltä, että se palanut katulamppu pitää vaihtaa juuri nyt ja silleen että nosturiauto tukkii mun tien. Kuulema mun autokouluopetuksessa oli vikaa, kun en uskaltanut ajaa liian kapeaksi aurattuun puolen metrin lumipenkkaan ja siten päästä ohi.

No, onneksi palaveri asiakkaan kanssa oli antoisa ja katteltiin valokuvia puolin ja toisin, niin toikin ärräpäiden nostatus haihtui…

Olipa illalla raukee olo päivän hyötyliikunnasta. Ihan hyvällä omallatunnolla vietin illan sohvaperunaelämää.