logo

Katso selkäsi taa

Tämä täysi ympyräkuva päättää Konnuskoskien panoraamakuvasarjan. En malttanut olla kuvaamatta, kun aurinko paistoi -20°C pakkasessa niin heleästi. Panoraama on kuvattu kahden edellisen panoraaman Emäkosken ja Koivukosken kuvauspaikkojen välistä. (Kun viet hiiren kuvan jommalle kummalle reunalla, niin kuva alkaa pyöriä, pyöriä, pyöriä, pyöriä, …)

Kuka löytää ensimmäisenä kuvasta tuoreet saukon jäljet?

 • Jaa

10 Kommentit

 1. Nyt alkoi pyörryttää, kun pyörin varmaan itseni ympäri jo sata kertaa. Kauneus jatkui ja jatkui, enkä malttanut pysähtyä.
  Ihana valo, onneksi se pilkisti täälläkin, vaikka noin hienoja kuvia en saanut.

 2. Siinähän se saukon jättämä ura näkyy. Minulle kävi kuten Uunalle, annoin panoraaman pyöriä ympäri useammankin kerran. Toivottavasti pyörintä loppuu, ennen kuin hyppään auton rattiin… Komea oli maisema eilen ja varmaan myös tänään, kunhan aurinko ensin kolmen tunnin kuluttua nousee. Pakkasta 26 astetta.

 3. Uuna: Anna pyöriä vaan 8)

  irma: Harmiksi taitaa pilviverho peittää taivaa. Auringon kajo näkyy vielä vähän tuolta raosta. Pakkasta -21.2

 4. Toimii hyvin nämä pyörivät panoraamat, tosin tämmöisenä ”autotautisena” täytyy hillitä vauhtia : )
  Kyselisin myös käyttäjän kokemuksia tuosta sun 100-400:sta?

 5. Taru: Onneksi nopeutta voi säätää mieleisekseen 8)

  Olen ollut tyytyväinen Canon EF 100-400mm
  F/4.5-5.6 L IS USM putkeen. Pidän kuvan laadusta. Pumppuzoomi on nopee ja samoin tarkennus. Sateella olen tehnyt maalarinteipistä ja pakastepussista suojan pumpulle, ettei väliin mene vettä – varmuuden vuoksi. Sit sen kuvanvakaimen moottori on aika hiljainen esim. verrattuna Canon EF 70-200 F4 L IS USM. Aikas paljon se vaatii tietysti valoa, jotta sillä saa tärähtämättömiä ja kohinattomia kuvia. Sen vuoksi mulla on siinä jatkuvasti kiinni monopodi, jota käytän samalla tyylillä kuin lintubongaajat kiikarin kanssa: seisaallaan tuen toisella kädellä mahaan ja kyykyssä tuen reiteen tai maahan. No, tuo paketti: Canon EOS40D + Canon EF 100-400mm
  F/4.5-5.6 L IS USM + monopodi painaa yhteensä 2.845kg – just mittasin 8) Mutta mä olen tottunut jo siihen painoon. Ehkä helteillä alkaa hihna vähän hiertää… 8)

 6. Mahtava kuva, valitettavasti työmaan kone ei anna kaikkea mahtavuutta esille, mutta tsekkaan tämän kotona uudestaan 😉
  Juu löyty jäljet! Meillä paistaa aurinko, pakkasta -25 ja työkaveri onnekas oli nähnyt illalla revontulet!

 7. Siellä onkin maisemat pysyneet kauniina ja ilmakin.

  Mulla tuppaa käymään näiden kuvien kanssa samalla lailla kuin Tarulla, tulee matkapahoinvointia ;D. Täytyy laittaa pyörimään tosi hitaasti.
  Näiden tekeminen maallikolle taitaa olla liian vaikeaa?

 8. Ympyräkuvan tekeminen vaatii vähän hommia:

  kuvaaminen: kaikki kuvat on otettu samoilla valotusasetuksilla eli Canonissa nappi * päällä (AE-lukitus) – puut vähän yli valottuu, koska valoisuus on mitattu varjosta (jos tekis HDR kuvan niin sitten olis pro, mutta sitten tarviis kaksi kuvaa tismalleen samasta paikasta eri valotuksella – menee kolmijalka hommaksi…) – eri valotuksilla otetuista kuvista tulee panoraamakuvaa joko liian tummia tai vaaleita alueita

  kuvien yhdistäminen: Photarissa on toiminto Photomerge (File->Automate->Photomerge), joka yhdistää kuvat – siihen on olemassa myös ilmaisia ohjelmia ja ainakin vanhojen Canon pokkareiden mukana tuli PhotoStitch (en ole tutkinut uusien kameroiden levykkeitä), joka oli myös näppärä kuvien yhdistäjä

  yhdistetty kuva ympyräksi: kuva pitää rajata ja suoristaa, jotta alku ja loppupää on samalla tasolla – molemmissa kuvan päissä pitää olla tässä sivulla näkyvän verran samaa kuvaa – koskaan päät eivät satu kohdilleen vaan joutuu temppuilemaan häivytyksen kanssa – tässä kuvassa liitos on polun kohdalla – tarkkaavainen voi huomata siinä jotain kummaa 8)

  kuvan pyöritys netissä: tuo pyöritin on tehty Flashillä – eli tarviis Adoben Flash ohjelman – itelläni on Flash CS3 Pro – en ole tutustunut muihin mahdollisuuksiin…

 9. Aika hankalan kuullosta, mutta ei varmaan mahdotonta. Ehkä jollain lomalla vois yrittää säätää…