Rantasipit laiduntamassa

Valmistauduin Vappuaaton juhlinkeihin 3 tunnin ulkoilulla Konnuskoskella. Heti kanaville saavuttuani kuulin rantasipin kutsun. Vikkelä kivillä hyppelijä oli saapunut. Rantasipi on vaikea kuvattava. Tähänastinen paras rantasipi kuva on vain pää kiven takana. No, lentoonhan ne aina lähti kun lähestyi…

Kuulin laavun saaresta pöllön huluilua. Suuntasin sinne ja hälyttävä talitintti kertoi pöllön puun. Viirupöllö uros läksi karkuun minut nähtyään myyrä nokassaan. Jäin laavun saaren ja pöntön väliin odottamaan uroksen paluuta. Äsh, sehän kiertikin ihan toiselle puolelle, mutta näin kuinka se kävi viemässä myyrän pöntölle ja heti uutta metsästämään.

Seurasin sipien liverrystä ja sainkin yllätettyä sen kivieltä. En sen parempaa kuvaa koskelta saanut.

Kotiin lähtiessä näin kanavilla kaksi suruvaippaa, jotka eivät suostuneet kuvausyhteistyöhön.

Kanavilla kuului taas tuttu liverrys. Sipithän laidunsivat nurmikkoja oikein joukolla.

Pääsin hiippailemaan muutaman metrin päähän ja sain mukavia kuvia – tosin vastavaloon.

Mutta tässä välillä näin kaikkea kivaa, josta lissää myöhemmin…

2015-03-04T12:05:18+00:0001.05.2009|4 Comments

4 Comments

 1. Hullukaali 1.5.2009 at 19:55

  No nythän se kevät on edennyt siellä Savossa jo siihen malliin, että olet onnistunut näkemään kaksi sellaista lajia, joita minäkään en ole vielä tänä keväänä nähnyt eli rantasipin ja suruvaipan. Rantasipejä ei täällä kauheasti kyllä näekään, kun ei noita järviä tässä lähietäisyydellä ole.

  Hyviä havaintoja muutenkin sulla, viirupöllökin (pöntön ulkopuolella). Kuinkakohan se vieläkin huhuilee? Olisko ollut joku ilmoitus naaraalle, että “täältä tullaan”.

 2. irma 1.5.2009 at 20:35

  Rantasipejä kuvasin viime kesänä soutuveneestä, kun istuskelivat kivillä. Eivät ihmeemmin veneeseen reagoineet. Sipi tekee pesänsä maahan varvikkoon, olin vähällä kävellä pesän päälle (neljä munaa) käydessäni eräässä saaressa. En tiennyt sipin siellä pesivän. Sen jälkeen jätinkin menemättä saareen.

  Täällä on nyt näkynyt ja kuulunut paljon vikloja, myös taivaanvuohen olen kuullut. Nyt tulee tosiaan kesä hirmuista vauhtia, kohta jäätkin lähtevät.

 3. ATToivanen 2.5.2009 at 07:14

  Kevät tulee täällä nyt ihan kohisten…

  Hiukan tekstiä täsmentääkseni pöllöllä oli myyrä nokassa ei minulla 8)

  Kuulin naapurilta, että hän on nähnyt viirupöllöjen toimivan useimmin niin, että ukko huhuilee lähettyviltä, akka käy hakemassa ukon saaliin ja kuskaa sen pöntölle.

  Huomasin myös, että sipit eivät välittänet vesiliikenteestä, kun yksi kalastaja ajautui kanootillaan ihan sipin viereen. Kunhan vedet lämpenevät niin pitää kuskata kanootti koskelle.

 4. saracon 2.5.2009 at 10:00

  Hauskasti sinulle pyllistää, kun siinä kuvailet. Mutta hienoja kuvia sait.
  Kun on tästä vapusta selvitty, täytyykin taas lähteä vähän retkeilemään. Oma pihakin alkaa kummasti hiljentyä, kun ovat pesimässä. Iltapesulla onneksi käyvät 🙂

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus