Valmistauduin Vappuaaton juhlinkeihin 3 tunnin ulkoilulla Konnuskoskella. Heti kanaville saavuttuani kuulin rantasipin kutsun. Vikkelä kivillä hyppelijä oli saapunut. Rantasipi on vaikea kuvattava. Tähänastinen paras rantasipi kuva on vain pää kiven takana. No, lentoonhan ne aina lähti kun lähestyi…

Kuulin laavun saaresta pöllön huluilua. Suuntasin sinne ja hälyttävä talitintti kertoi pöllön puun. Viirupöllö uros läksi karkuun minut nähtyään myyrä nokassaan. Jäin laavun saaren ja pöntön väliin odottamaan uroksen paluuta. Äsh, sehän kiertikin ihan toiselle puolelle, mutta näin kuinka se kävi viemässä myyrän pöntölle ja heti uutta metsästämään.

Seurasin sipien liverrystä ja sainkin yllätettyä sen kivieltä. En sen parempaa kuvaa koskelta saanut.

Kotiin lähtiessä näin kanavilla kaksi suruvaippaa, jotka eivät suostuneet kuvausyhteistyöhön.

Kanavilla kuului taas tuttu liverrys. Sipithän laidunsivat nurmikkoja oikein joukolla.

Pääsin hiippailemaan muutaman metrin päähän ja sain mukavia kuvia – tosin vastavaloon.

Mutta tässä välillä näin kaikkea kivaa, josta lissää myöhemmin…