Huumaavat visertelijät

Onpas mukava kirjoitella lämpimiä muisteloita viikolta näin lämpimässä. Täällä on täys takatalvi: tuulee ihan vimmatusti pohjoisesta ja maa on jäässä. Mutta silti peippo jaksoi lauleskella naapurissa. Toivottavasti se ei jäädy ja tipahda oksalta 8)

Viime torstaina Konnuskoskella laavun saaressa seurailin kaunista laulavaa lintua, joka aina vaan siirtyi mua kauemmaksi, kun pääsin ääntä lähelle. Lopulta näin vilauksen laulajasta: punaista rinnassa ja sit se häipyi. No, läksin sitten kanaville. Siellä sama laulu kuului 3-5 eri paikasta. Nyt pääsin laulajaa lähemmäs, mutta ääni kuului kuusen latvasta. Siinä niska kenossa yritin saada jotenkin vakaan nojun koivusta, että saisin jotenkin tarkkoja kuvia – samalla väistellen kuusen ja koivun oksia. Sain kuin sainkin laulajan tähtäimeen.

No, punarintahan se. Olen kuvannut sitä pihassa, mutten ole ennen siitä näin hyviä kuvia saanut.

Siellä se kilpalauloi muutaman muun kanssa.

Palasin laavun saarelle ja huomasin sinitiais ukon pitävän tanssinäytöksiä naaraalle.

Välillä se kävi pöntöllä niin kuin näyttämässä, että tällänen kortteeri mulla olis tarjota.

Vanhan uittouoman kivillä tapasin uuden tuttavuuden. Kuvioinnin perusteella arvelin sen sirkuksi ja kirjan perusteella päädyin pajusirkkuun.

Lienekkö viimekesän poikanen vaiko naaras kun pää ei olekkaan ihan musta?

Viereisessä pajussa oli enemmän pajusirkku-urosta vastaavalla värityksellä komistettu lintu.

Uittouomalta kuvaillessani huomasin laavun saarta lähestyvän petolinnun. En kerinnyt sitä kuvaamaan. Se oli tuon ruskosuohaukan kokoa, mutta mahan ja siipien alapuoli oli väritykseltään vaalea ja hiukan pilkullinen. Olisko ollut kanahaukka? Se oli varmaan tähyilemässä niitä satoja telkkiä ja muita vesilintuja, joista enemmän ensi kerralla.

2015-03-04T12:05:39+00:0018.04.2009|4 Comments

4 Comments

 1. Nana 18.4.2009 at 11:22

  Huikean hyviä kuvia! Punarinnasta erityisesti hienot otokset 🙂

 2. irma 18.4.2009 at 17:21

  Mukavat tipikuvat. Varsinkin tuo punarinta nokka auki on valloittava.

  Tuntuu tosiaan siltä, ettei kevät etene lainkaan. Tämänpäiväinen tuuli on ollut uskomattoman kylmä. No, onneksi aurinko paistoi.

 3. Hullukaali 18.4.2009 at 18:50

  Sä olet onnistunut saamaan hyvät kuvat kummastakin linnusta, siis punarinnasta ja pajusirkusta, joita olen ilman menestystä yrittänyt viime aikoina saada kuvattua. Onkohan savolaiset linnut jotenkin kesympiä ;). Mulla kuvien otto kariutuu siihen, että ne eivät päästä tarpeeksi lähelle.

  Kävin tänään Espoossa ja täältä sinne asti maa oli valkoisena. Eli viime yönä oli lumisade mennyt koko Etelä-Suomen yli. Siis ei sitä paljon ollut ja nyt se on jo sulanut, mutta aika yllätys kuitenkin, kun avasin aamulla verhot. Ja ihan sairas tuuli.

 4. ATToivanen 18.4.2009 at 22:53

  Hrrrr, kylmää on on ollut näköjään koko maassa.

  Jospa se onkin niin, että tipujen läheisyyteen pääsyyn tarvitaan miehistä vetovoimaa 8)

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus