Aikas nuori viirupöllön poikanen

Tänään kävin töitten jälkeen aurinkoisella Konnuskoskella ja sattumalta tapasin naapurin – tai se selvisi siinä jutellessa, että ollaan naapureita. Hän oli myös seurannut pöllön pönttöä – jo useampana vuonna ja oli nyt kutsunut viirupöllön pesälle rengastajan. Siis tää ei ollut suunniteltu juttu vaan ihan puhdas vahinko.

Emo ei tykännyt pesän häirinnästä.

Se jäi lähistölle ja kiersi ympäri tienoota sekä hyökkäsi pari kertaa pesän häiritsijää vastaan. Onneksi suojaukset oli riittävät. Onnistuin sohimaan niin, etten saanut pöllöstä lentokuvia. Kai se itsesuojeluvaisto iski minuunkin 8) Ilmeisesti uros tarkkaili myös tilannetta kauempaa, koska kuulimme huhuilua toisesta suunnasta.

Poikasia oli pesässä noin kolme. Sinne oli vaikea kurkata, mutta tässä yksi. Poikaset olivat vielä niin pieniä, että rengastus päätettiin siirtää parin viikon päähän. Toivottavasti pääsen myös silloin paikalle.

2015-03-04T12:05:30+00:0022.04.2009|5 Comments

5 Comments

 1. Nana 22.4.2009 at 22:43

  Mahtava juttu!!! Tosi kiva, että satuit paikalle 🙂 Ja eiköhän tuo pöllövauvakuva korvaa yhden lentokuvan 😉

 2. irma 23.4.2009 at 05:54

  Hienoa. Viime keväänä ollessani kuvaajan ominaisuudessa rengastuksessa mukana, sain pitää hetken käsissäni “pahnanpohjimmaista” pienintä viirupöllön poikasta. Oli muuten yllättävän lämmin vauva, huomattavasti käsiäni lämpimämpi (enkä ole mitenkään “kylmäverinen”). Oli se hieno hetki, tuppasi tippa tulemaan linssiin (siis minun, ei kameran). Rengastuskuvia on blogillani linnut-aiheiden alla jossain.

 3. saracon 23.4.2009 at 12:54

  Voi mikä rääpäle siellä pöntössä olikaan. Aivan samalta näytti kotkan poikanen tuolla nettikamerassa.

  Olipa tuuri, kun pääsit näkemään. Hienoja kuvia, erityisen hieno tuo pöllö puussa -kuva.
  Ehkä mekin näemme lisää, jos saat vihiä, koska menevät rengastamaan.

 4. Hullukaali 23.4.2009 at 16:40

  Voi, mikä tuuri sulla kävi. Mä olen myös vähän puhunut itseäni rengastusreissulle, mutta katotaan nyt.

 5. ATToivanen 23.4.2009 at 18:27

  Joo, olisko ollut ns. johdatusta, kohtaloo vaiko sattumankauppaa – mene ja tiedä…

  Kävin kattoo Irman viime kevvään pöllön poikaset ja ne oli isompia. Heh, en tiedä ottasinko tollasta rääpälettä käsiin 8)

  Käväisin juuri istuskelemassa koskella auringon lämmittämillä kivillä parisen tuntia seuraamassa telkkien touhuja – hyvää ressilääkettä. Pöllö emo oli palannut pesälle, ettei se pahemmin ottanut nokkiinsa tarkastuksesta.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus