Tänään kävin töitten jälkeen aurinkoisella Konnuskoskella ja sattumalta tapasin naapurin – tai se selvisi siinä jutellessa, että ollaan naapureita. Hän oli myös seurannut pöllön pönttöä – jo useampana vuonna ja oli nyt kutsunut viirupöllön pesälle rengastajan. Siis tää ei ollut suunniteltu juttu vaan ihan puhdas vahinko.

Emo ei tykännyt pesän häirinnästä.

Se jäi lähistölle ja kiersi ympäri tienoota sekä hyökkäsi pari kertaa pesän häiritsijää vastaan. Onneksi suojaukset oli riittävät. Onnistuin sohimaan niin, etten saanut pöllöstä lentokuvia. Kai se itsesuojeluvaisto iski minuunkin 8) Ilmeisesti uros tarkkaili myös tilannetta kauempaa, koska kuulimme huhuilua toisesta suunnasta.

Poikasia oli pesässä noin kolme. Sinne oli vaikea kurkata, mutta tässä yksi. Poikaset olivat vielä niin pieniä, että rengastus päätettiin siirtää parin viikon päähän. Toivottavasti pääsen myös silloin paikalle.