Lutraaja

Tänään ilma näyttää jo niin harmaalta ja lunta sataa, että muistellaan hienon viikon tapahtumia.

Tapasin perjantaina saukon toistamiseen sukeltelemassa Konnuskoskessa – tyyli oli sama kuin edelleisellä kerralla: ensin niskalle ja sitten vastavirtasukelluksilla alamäkeen. Tapaaminen jäi lyhyeksi – ehkä puoleksi tunniksi. Kun se huomasi minut rannalla kuikuilemassa, niin se hävis.

Ilmeisesti rannalla naamioitumiseen on parempi käyttää mustaa hupparipukua kuin metsänvihreää toppapukua. Onhan ne kivet rannalla mustia eikä vihreitä 8) Uudessa Luontokuva lehdessä oli tosin mainos reppuun taittuvasta kojusta. Toinen vaihtoehto olisi jokasään naamiosuoja uudelle putkelle. Sen pumppu kun ei tykkää oikein vesisateesta. En tiedä – tuo pitempiaikaineen kyttääminen ei oikein kuulu mun luonteeseen – paitsi saukon touhuja seuratessa viihtyy hyvin…

No, niin asiaan… eli niihin saukkokuviin. Sen ajan kun seurasin saukkoa, se nousi kerran “mallikivelle”. Ja annoin kameran tulittaa ja se alkoi hidastella. Huomasin, että kameralla ei saa kuin 6 kuvaa perätysten puoliautomatiikalla ja täys automatiikalla 60. Mikähän logiikka taas tässäkin? Pitäisi varmaan tutustua käyttöohjeisiin.

2015-03-04T12:05:56+00:0029.03.2009|5 Comments

5 Comments

 1. ATToivanen 29.3.2009 at 11:42

  No, niin… Selvishän se jatkuvan kuvauksen onkelma. Olin asettanut kohinan poiston suurille herkkyyksille, joka sitten pienensi maksimijaksoa.

 2. irma 29.3.2009 at 11:43

  Enpä yhtään ihmettele, että viihdyt hyvin näiden kavereiden parissa. Mukava nähdä näin “eläviä” kuvia lutrasta, kun en ole vielä onnistunut livenä näkemään heitä. Jälkiä kyllä on runsaasti.

 3. Kuvanakkeli 29.3.2009 at 13:30

  Aivan mielettömän hienoja kuvia!!! Näitä katsoisi vaikka kuinka kauan.
  Nauroiko saukko sinulle välillä, vai mitä se suutaan aukoi? Tosi hauska kuva, samoin kuin se jossa saukko on kivellä pylly pystyssä. Vesi lorisee kauniisti pään vierestä.

  Tausta häipyy hienosti, vesi liikkuu ja pärskähtelee. Hienoja! Kiitos! Ja koko on komea, kuviesi arvoinen.

 4. Hullukaali 29.3.2009 at 15:33

  “Vain” puoli tuntia. Mun ja saukon kohtaamiset ovat kestäneet muutaman minuutin :. Tuo kuva, missä näkyy vain pää veden päällä on tosi kiva. Tai kaikkihan nuo ovat ihan kadehdittavia.

  Jos en vielä ole saanut paikkakunnalla hullun papereita röhnytessäni pitkin puskia ja ojia tutkimassa ja kuvaamassa ties mitä, niin viimeistään saisin ne paperit, kun menisin pitkin joenvartta tuo koju niskassa ;D

  Kuinkakohan herkkiä nuo kamerat ja putket yleensäkin ovat kosteudelle? Tänäänkin läiskähteli sulavaa lunta puista kameran päälle aika paljon. Mä olen muutenkin aika huolimaton noiden välineiden kanssa. Siis periaatteessa olen toki varovainen, mutta ei mulla mitään kamerareppua esimerkiksi ole.

 5. ATToivanen 29.3.2009 at 16:20

  Kiitoksia!

  Saukko on syömässä tuossa suu auki kuvassa. Ilmeisesti se rusentaa kalaa leuoillaan. Säisköhän se myös simpukoita?

  No, kyllä mä koskella tollanen huppu päällä uskaltaisin liikuskella, mutta täällä virran rannassa varmaan hälyytettäs poliisit moisen hiipparin perään. 8)

  Kukkomäellähän tuo kamera tuli testattua lumipesuin ja kesti hyvin. Tuo pumppu on vaan sellanen, että se voi imasta tavaraa sisuksiin, jos sillä liukupinnalla on vettä ja roskia, että sitä mun pitää varoa.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus