Kevät auringossa Konnuskoskella: puukiipijä

Eilen aikani etsittyä Konnuskosken laavun saarella iloisesti livertävää laulajaa, sain sen tähtäimeen ja en ollut uskoa tähtäimen näkyä. Peippomaiset sulosävelet sai aikaa puukiipijä.

Puukiipijä liverteli kolutessaan saaren vanhoja osin jo lahonneita koivuja.


Välillä se kävi nopsaan maassa ja poimi sieltä koskikorentoja, joita oli juuri kuoriutunut paljon. Mutta niin nopsaan, etten saanut siitä kuvaa.

Korentoja oli kaikkialla: lumella, puissa, jäällä.


Sitten alkoi kuulua tuttua kailotusta, mutta mistä? Aikani pyöritty huomasin lokkien parveilevan korkealla yläpuollellani.

Kävin vielä tarkistamassa vanha kanavan rannat, että näkyisikö sinisorsia. Ei näkynyt. Sitten mietin, että lähtisinkö jo kotio vai kävisinkö vielä kerran katsomassa näkyisikö karoja. Ei näkynyt mutta löysinkin täälläpäin uuden tuttavuuden samojen korentojen kimpussa ja vielä parvina. Mutta siitä ensi kerralla…

2015-03-04T12:06:31+00:0022.03.2009|3 Comments

3 Comments

 1. Hullukaali 22.3.2009 at 13:53

  Kuulin tänään metsässä peippomaisen, mutta hyvin korkean äänen. Muistin heti eilisen kirjoituksesi ja ajattelin, että äänen päästäjähän selviää sitten kotona täältä. Ja totta, puukiipijähän se oli. Kuuntelin sen äsken linnunlaulutiedostoistanikin ja peipoltahan se säe vähän kuullostaa. Toki olen ennenkin kuullut puukiipijän laulavan, mutta olen nähnyt sen silloin silmissäni eli ei ole tarvinnut miettiä, kenen ääni se on. Kyllä tämän nyt seuraavalla kerralla muistaa. Ja taas viisastuttin.

  Taas saa odottaa seuraavaa jaksoa… ;D

 2. irma 22.3.2009 at 17:11

  Koskikorentoja näkyi Nokisenkoskellakin eilen. Nousivat vedestä hangelle. Perhokalastajat (joita oli paljon) kertoivat niistä, olisinko muuten huomannutkaan, kun karoja sihtailin. Sittenhän korentoja näkyi joka puolella. Luulisin, että hankikorreja.

  Pitääpä tutkia lintu-cd:ltä tuo puukiipijän liverrys, en varmaan tunnista sitä.

 3. ATToivanen 22.3.2009 at 20:48

  Mä en ollut aiemmin kuullut puukiipijän laulua, joten mulle noin hieno säe oli yllätys. Pöllöreissulla mekin varmistettiin tuo luritus lintu-cd:ltä.

  Koskikorentoja oli tänäänkin paljon koskella. Mun hyöteisoppaani ei anna noille koskikorennoille suomenkielisiä nimiä. Veikkaisin oppaan mukaan tuon lajiksi: Leuctra fusca tai Nemouridae.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus