Pihan lintuja: Talvella ruokintapaikalla riittää vilskettä

Pidämme talvisin pihalla linnuille aina jotain syötävää: auringonkukan siemeniä, pähkinöitä valettuna munkkirasvaan, kauraa, talipalloja ja mitä milloinkin kaapista löytyviä vanhentuneita myslejä, ryynejä ja hiutaleita. Näiden myötä pihalla on vaikka minkälaista siivellistä kävijää.Nämä pari kuvaa on otettu silleen, että asetin Canon 300D kameran kolmijalan alaosaan ylösalaisin, jolloin sain kameran lintujen korkeudelle eikä sitä tarvinnut asettaa kameraa maahan. Tietokonehiirestä rakentamani tee-se-itse lankalaukaisimen 6 m johto ylti ikkunasta sisälle. Sitten töitten lomassa vaihdoin hiirestä toiseen sopivan kohteen ilmestyessä kuvausalueelle. Harmi, kun laukaisin ei sopinut 40D:hen.


Välillä parvessa syntyy pientä suukopua.

Pihalle kannettu joulukuusi on oiva kuvaustausta. Tämäkin on räppästy ikkunan läpi.

Tää kuva on vuodelta 2005 ja aikas rankasti käsitelty – tilanne on ihan aito ja lavasteena taas joulukuusi. Kuvan vasemmasta ylänurkasta on poistettu oluttölkistä rakennettu pähkinänsyöttöautomaatti. 8)

Mongolian vaahteran siemenet ovat punatulkkujen herkkua. Ne voivat istua puussa tuntikausia siemeniä mutustellen.

Tämä urpiais vanhus oli viime kevään vakio asiakas. Siitä lisää kuvia ens postrauksessa.

Harakat on aina kärkkymässä ja odottamassa tilaisuutta.

Meidän jo vakituinen pyrstö tanassa juoksupyrähdyksiä ottava “pääsiäiskukko” on yleensä ensimmäinen merkki tulevasta keväästä.

2015-03-04T12:20:17+00:0002.02.2009|5 Comments

5 Comments

 1. irmako 2.2.2009 at 10:18

  Mielenkiintoinen kuvausviritelmä käytössäsi. Noille aremmille kuvattaville varsinkin hyvä ratkaisu. Ainakin minun ruokintapaikallani lähtevät harakat ja keltasirkut lentoon, kun vähänkin kurkistaa ikkunan takaa ulos. Liikkeeseen reagoivat herkästi. Mustarastasta en ole vielä tänä vuonna nähnyt.

 2. ATToivanen 2.2.2009 at 13:18

  Harmi vaan, että 300D:stä hajosi suljin jouluna 2007. Enkä raaskinut korjauttaa sitä – hintaa olisi tullut 300€. Pitäs varmaan tutustua 40D lankalaukaisimen toimintaan ja tuunata hiirivehje sopivaksi sille. Jo pelkästään 40D:n laukaisimen liitin on ei-mikään-yleisen-standartin mukainen.

 3. Hullukaali 2.2.2009 at 16:22

  Mä olen kyllä kateellinen kaikille, joilla on ruokintapaikka. Hyvä kuvailla ja muutenkin tarkkailla lintuja. Ja odotella harvinaisuuksia… Itse asun kerrostalossa, enkä viitsi edes suunnitella mitään ruokintaa. Joka talossa asuu kuitenkin joku eläintenvihaaja, joka tyrmää moiset rotanhoukuttimet. Kauhea vääntö taas ollut paikallislehden mielipideosastolla näistä ruokintapaikoista. Joillain ihmisillä ei tunnu olevan oikeita ongelmia 😉

  No, se siitä purkauksesta. Hyviä kuvia olet saanut “viritelmälläsi”.

 4. Nana 2.2.2009 at 20:58

  Aivan mainioita kuvia! Tuo ensimmäinen varsinkin 🙂 Minulla on pienimuotoista ruokintaa, lintulauta ja parissa puussa talipalloja. En vain ole valoisan aikana kotona kuin viikonloppuisin. Kävijöitä kai riittää, kun päivittäin saa lisätä pähkinöitä ja siemenseosta. Sunnuntaina urpiaisparvi, tilhiparvi ja punatulkkuparvi ilahduttivat suuresti, eipä vain ollut noin älykästä kameraviritelmää 😉

 5. ATToivanen 3.2.2009 at 10:55

  Onhan se etuoikeus päästä pihalla seuraamaan lintujen elämään. Nyt se on vaan jäänyt vähemmälle, kun siirsin työhuoneen talon toiselle puolelle.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus