Omenavarkaiden koko senkun kasvaa

Istuskelin viime syyskuussa Varkaudessa yrittäjäkurssilla ja siinä “mielenkiintoisen opetuksen” aikana joutessani chattailin kotio päin. Sieltä alkoi tulla viestejä: “Rusakko on pihalla. Harakat nokkiin sen persusta”. Kello oli jotain vaille kuusi illalla.

Niinpä tietysti – juuri silloin kun oon jossain muualla. No, ei kun chatilla pikaopetus miten vaihtaa kameraan pitkä putki ja miten sitä käyttää ja miten valitaan tarkennuspiste ja … Yksi asia unohtui mainita – ota kuvia tuelta. Saihan avokki muutaman heilahtamattoman ja suhkot tarkan kuvan pikachattikurssin päättötyönä aikaan.

Omenien takiahan se oli oli tullut meidän pihalle. Samaan aikaan alkoi öisin ilmestyä supikoiran kakkikasoja marjapensaiden juurelle. Ilmeisesti nekin hamusi omenoita. Näistä kakkikasoista selvisi, että jollain pihalla kasvaa myös luumuja. Minäkö luulin, etteivät luumupuut selviydy tällä korkeudella.

Seurasin useana yönä rusakon vierailuja pihallamme aina lumentuloon asti. Eihän siinä pimeessä siitä kunnon kuvia saanut.

Lumienkin tultua se kaiveli omenoita hangesta ja rouskutteli ne jäisinä. Sitten se äkkäs – ilmeisesti haistoi, että olimme haudanneet huonot omenat kasvimaahan. Niitä se oli sitten kuopinut hanki- ja multakerroksien alta. On se viisas…

2015-03-04T12:18:28+00:0006.02.2009|2 Comments

2 Comments

  1. Hullukaali 6.2.2009 at 14:49

    Kyllä rusakoilla totisesti riitti viime syksynä omppuja. Itse en ole koskaan sattunut näkemään omenaa syövää rusakkoa, vaikka niitä tässä lähistöllä pyörii ihan kauheasti.

    Harakat on kyllä hauskoja, kun niiden pitää puuttua kaikkeen :D. Meidänkin pihassa härnäsivät siiliparkaa…

  2. irmako 6.2.2009 at 15:03

    Savolainen kenguruhan se siinä omppuja popsii! Toivottavasti ei mennyt masu sekaisin noista lumen alta kaivamistaan…

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus