Kesien ötököitä

Ötökköpostauksen toisessa osassa kaiken maailman tunnistettuja lentäviä otuksia Leppävirralta, Virmaanpäästä ja Suvakselta.

Asuinkunnan mainos

Rissalassa on Karjalan Lennosto

Bumble B – tunaroiva? – mielummin pörisevä…

Honey B – where’s the T-Bones?

Yön värejä

Järjestelmällinen

Karkuri

Jalokivi

Ota hetkestä kii

Huipulla

2015-03-04T12:20:46+00:0030.01.2009|8 Comments

8 Comments

 1. irmako 30.1.2009 at 10:33

  Onhan värikästä porukkaa! Kyllä hyönteiset ovat kuin luonnon koruja. Kultakuoriainen syreeninkukassa on tosi jalokivi. Vanhaa mehiläistarhuria ilahduttivat myös tarhamehiläisen kuvat, samoin kuin tämän sukulaistytön kimalaisen. Korennoilla hienot sinivärit. Nyt tuli taas kesää ikävä.

 2. ATToivanen 30.1.2009 at 16:13

  Hmm, mielenkiintoista, tietääkseni lähimmät mehiläisten tarhaajat ovat 2-3 km päässä – lentääkö ne niin pitkän matkan? Onkos tarhamehiläiset erilaisia kuin tavan mehiläiset? Itseasiassa kun mietin, niin olen nähnyt sellaisia lyhyt peräisiä mehiläisiä. Oliskohan mulla niistä kuvaa….

 3. irmako 30.1.2009 at 17:05

  Neljäs ja kuudes kuva ovat tarhamehiläisiä. Kyllä lentävät useita kilometrejä, jos löytyy mieluisia ravintokasveja. Tarhamehiläisiä on useita rotuja, yleisin italialainen on keltainen, sitten on tummempia rotuja, mm. krainilainen ja “pohjoismaalainen”.

 4. ATToivanen 30.1.2009 at 18:01

  Juu, niitä just tarkoitin.

  Olen nähnyt myös sellaisia mehiläisiä (ei löytynyt kuvaa), jotka ovat ikään kuin “pienois kimalaisia”, mutta väritys on enemmän kuin noilla tarhamehiläisillä ja niillä ei ole oikeestaan ollenkaan karvoitusta.

 5. irmako 30.1.2009 at 19:18

  Tarkoitatkohan kukkakärpäsiä? Niitäkin on monennäköisiä. Jotkut ovat kuin pienoisampiaisia, väritys on tarkoitettu pelotukseksi ja pienen henkikullan säilymiseksi. Eivät kuitenkaan pistä.

  Sitten on olemassa “villimehiläisiä”, meillä luonnossa eläviä mesipistiäisiä. Niitäkin on vaikka miten monta lajia. Tarhamehiläinenhän ei elä meillä luonnossa, vaan on “tuotu” hunajantuotantoa ja pölytystä varten. Mesipistiäiset ovat yleensä karvaisia.

 6. ATToivanen 30.1.2009 at 20:28

  Juu, tunnen kukkakärpäset… Ei ollut sellainen… Hmm, pitää tutkailla tuota hyönteiskirjaa, jos sieltä löytäisin mesipistiäisiä.

 7. Hullukaali 30.1.2009 at 22:00

  Neidonkorento on niin kaunis. Voi kun tosiaan taas tulisi kesä ja pääsisi tonne yhdelle sillalle korentoja kuvaamaan. (Ja kiroamaan, kun ne kuvat onnistuvat niin harvoin… ;))

 8. ATToivanen 30.1.2009 at 22:49

  Kesällä 2006 sain vain huonoja kuvia neidonkorennosta ja viime kesänä piti yrittää uudelleen. Oli siinä parisuhde koetukselle, kun metsästettiin korentoa kapealla joella (lue pohojanmaaksi: purolla) soutuveneellä: “Nyt se on tuolla pajun oksalla! SOUDA!! .. ei kun pe***le HUOPAA!! Äh, nyt se on tuolla…” 8)

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus