Viime syssynä kävin Liperissä kuvailemassa hanhien muuttoa. Tutkailin Tiiran havaintoja ja Pohjois-karjalan havainnoissa Oravilahti Rääkkylässä pisti silmää – tällä viikolla tuhansia valkoposkihanhia. Siitä paikasta piti ottaa selvää.

Ajelin Heinäveen kautta Liperiin ja sieltä Arvinsalmen lossilla Oravisaloon ja sen läpi Vänskänsalmen suulle, josta kääntyi tie pumppaamolle. Siellä selvisi paikan salaisuus. Oravilahti (kartta) on kuivatettu 1960-luvun loppupuolella Suomen suurimmaksi kuivatetuksi peltoalueeksi – kokoa kaikkineensa 459 ha. Kuivatusalue on noin yhdeksän kilometriä pitkä ja muutamasta sadasta metristä puoleentoista kilometriä leveä. Nykyisin Oravilahden kuivatusalue tunnetaan erityisesti muuttolintujen levähdyspaikkana. Parhaimpina aikoina voikin pelloilla nähdä jopa kymmeniä tuhansia valkoposkihanhia samalla alueella.

Kuivatusalueen padoilla kulkee autotie, jota pitkin pystyy kiertämään kuivatusalueen. Peltojen keskellä on myös lintutorni. Kiersin alueen puoltoista kertaa ja kuvailin satojen ellei tuhansien valkoposkihanhien parvia.

Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä Valkoposkihanhi, Oravilahti, Rääkkylä