Sillien liikuskelu pihalla on lisääntynyt parissa vuojessa mukavasti. Tosin 7 siilin huippuun on vielä matkaa mutta parin vuojen nollasta on päästy kahteen vakivieraaseen ja 2-3 satunnaiseen lyllertäjään. Ilmeisesti pesälaatikko ja ruokinta on auttanut.

Ensimmäiset siilit tallentui riistakameraan jo huhtikuun alusta ja tässä pari viikkoa on ollut vilskettä, kun kaksi poikamiestä Samu ja Severi ovat ottaneet matseja öisellä pihalla tai voi olla mukana Simo tai Severikin.

20150517_203211

Olemme miettineet mistä tunnistaa siilit? Kokeilemme nyt tunnistaa siilit kuonosta. Tässä on Severi – tosin häntä ei ole tarkistettu onko uros vaiko naaras, jolla on tasainen karvoitus kuonossa.

Simo

Tässä on Samu, jolla on tumma viiva ja karvoitusta koko nenässä. Samun sukupuolta ei ole tarkastettu.

Seppo

Eilen illalla otimme pari ruokailijaa kiinni ja tarkastimme niitten kunnon.

Simo

Tässä on Simo, jolta puuttuu karvoitusta nenän päältä. Simo oli vikkelä ja se pääs jopa ulos ruokalasta ennen kuin sain sen kiinni. Juokkion terävimmät piikit.

SeppoTässä on sitten Seppo, jolla on myös omanlaisensa kuono, joka tallentui nyt valokuvaan. Kuvia vertailmalla toivomme erottavan eri yksilöt.

Simo ja Seppo laitettiin takaisin ruokalaan ja ne jatkoi ruokailua tarkastuksen jälkeen niin kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan.

Katotaan käykö pihalla muitakin eri yksilöitä… Ainakin yksi julmetun iso vierailija on tarkistamatta.