Autoilin viikonloppuna Savon ja Karjalan rajamaille valtatie 23:sta pitkin kohti Joensuuta. Käännyin etelään Sarvikummuntielle ja ylittäessäni Kytöjoen – heimoja jakavan rajajoen – käännyin länteen mettäautotielle, joka johti entiselle soramontulle. Yllätyksekseni täällä rajamailla oli vielä lunta. Jouduin jättämään auton soramontulle, kun se olisi jäänyt muuten mahastaan kiinni lumeen.

Tien vieressä kuusien takana piileskeli tonaliittilohkareluola (kartta).

Lohkareiden väliin muodostui suurenko tila. Kokoa 7 m x 2-3.2 mm x 2.2mm. Louhikossa oli myös pienempi luola, joka jäi tutkimatta lumen peittäessä sen suuaukon.

Luola oli läpi kulettavissa.

Metsästäjät oli käyttäneet sitä nuotiopaikkana.

Saman mettäautotien varesta olisi pitänyt löytyä Luolakivi (kartta), jossa ois ollut tafoni ja Hiidenkirnukivi (kartta), jossa myös olisi ollut tafoni, mutten niitä etsinnöistäni huolimatta löytänyt. Luolakiven paikalta löytyi tälläinen Yodan pää.