Opetuslapseni ovat toteuttamassa valokuvanäyttelyä ja ovat etsineet mitä kummallisempia kuvauspaikkoja. Nyt piti saaha kuvia veen alla. Ne alkoi puhua kirkasvetisestä laguunista. Täh, Varkauessa laguuni? Niin, niin, … selanen pohjavedellä täyttynyt louhos. Ei kun kuukkelehtimaan.

Sääksmäeltä Syrjästä Kangaslammilta löytyi tosiaa louhos (kartta). Olinkin ihmetellyt tuota paikkaa kartalla jokin kk sitten. 1960-luvulla radan vierestä oli louhittu sepeliä radan rakennukseen. Paikka näytti olevan kirkasvetisyytensä vuoksi sukeltajien suosiossa ja myös nuorison uimapaikkana. Tämä laguuni piti nähdä…

Läksimme matkaan kolmella autolla ja löysin opena perille geokätkön navikointiohjeiden mukaan Kangaslammin suunnasta. Viimeinen auto eksyi, kun luotti kuukkelin kartta-aineistoon, mutta löysi perille muutaman mutkan kautta.

Jo oli mahtava kuvauspaikka.  Piti kuvata ihan HDR:nä ja fisulla, jotta sain kuviin lissee dramatiikkaa.

 

 

 

 

Kuvaillessamme tätä smaragdin vihreää vettä tapahtui työtapaturma. Oppilaat myöhästyivät äikän tunneilta. No, eikös yksi kuva kerro enemmän kuin tuhat sanaa… 8)

Palasimme 23 tielle Niinimäen kautta –  parempi kuntoisempia teitä pitkin.