Kun tuo ilima viileni niin päätin lähteä katsastamaan mitä on jälellä Pirunvuoren luolasta Petromäellä. Perimätiedon mukaan kymmeniä metrejä pitkä rakoluola, joka ulottuu Vanhamäen tilalle. Luola on myöhemmin tukkeutunut tai tukittu jonkin matkan päässä suuaukosta.
Tiedossa oli suuntaa antavat koordinaatit: 6942300 3545600.  Poikesin Vehmersalmentietä mettäautotielle Petromäeltä laskettaessa kuusikossa Kivikkokankaan kohdalla. Tien haarauduttua se meni pikkuautolle sopimattomaksi. Käänsin auton ja perkkeerasin sen levikkeelle.
Poikkesin mettäautotieltä tiheään talouskuusikkoon. Koordinaatien kohdilla aloin tutkia rinnettä alhaalta päin edeten viereisen Kotilaisen lammen suuntaisesti. Mitään immeistä suurempaa lippaa ja koloaa ei löytynyt. Palasin takaisin ylärinnettä ja sitten tärppäsi.

Lipan alta löytyi kolme huonetta.

Keskimmäinen oli suurin – kolmisen metriä korkea. Pohjalla luita.

Leveyttä oli pari metriä. Vasemmalla oli kapea rakohuone, joka oli ilmeisesti aiemmin jatkunut mutta oli tukossa.

Seurasin rakoa ulkoa päin lammen suuntaisesti kaakkoon ja se jatkui kymmeniä metrejä. Siinä oli joitain immeisen mentäviä aukkoja mutten alkanut ujuttautumaan niihin. Sieltä olisi varmaan löytynyt huoneita lissee.

Silmään pisti, että vuorella oli paljon kvartsilouheita, joten voip olla että vuori on ollut jo kivikaudella suosittu.

Mettäautotiellä tapasin karttaperhosen ensimmäistä kertaa eläissäni ja kameran asetuksethan ol sitten mitä sattuu, joten taidekuva – olkaa hyvä.
Tuossapa linkki karttakuvaan, josta suap tarkemmat koordinaatit luolalle.