Parin päivän aikana oli tuprutellut ainakin jalanmitan verran lunta – pehmoista pakkaslunta. Kaivoin lumkengät naftaliinistä ja suuntasin koskelle. Mittari näytti mukavasti toista kymmentä pakkasta ja aurinko kipusi pilvettömälle taivaalle.

Sain puhkoa koskematonta nietosta.

 Telaketjujälet alkoivat kierrellä ympär kanavia.

Pakkanen nostatti usvaa ja aurinko värjäs.

Laavun saaressa hömmpis tutkaili kuusen juuria ja minun telaketjujälkiä.

Hippis matki hömppistä. Se oli ainokainen – olikohan kavereille talvi ollut liian kylymä? Kk sitten niitä oli vielä puolen kymmentä. Jätin laavun juurelle auringonkukansiemeniä. En tiedä kelpaako ne muille kuin hiirille ja myyrille – jälistä päätelleen.

Kanavilla oli paljon tuoreita saukon jälkiä. Eilen oli ollut vilskettä. Yritin selvittää mitkä olisivat tuoreimmat, että olisko oltu liikkeellä myös tänään? Höh, sitten näin saukon uittotuvan saunan rannassa. Affenia söi… Olin kenkäillyt tuosta 10 minsaa aiemmin. Hiipparoi takasin, mutta saukko häippäs – jäi vain reikä jäähän…

Kaksi tuntia kenkäilin ristiin ja rastiin, joka sai aika hyvin hien pintaan. Kenkäilykunnossa on parannettavaa. Lämmitin het saunan kotiin päästyäni, etten nyt vilustuisi.

Lissee kuvia hömppiksestä, hippiksestä ja lutriksesta nuamakirjankalleriassa.