Siilien lyllerrykset ovat vähentyneet pihallamme vuosivuodelta. Parraimpaan aikaan pihalla saattoi olla jopa 7 siiliä yhtäaikaa. Tänä kesänä olen nähnyt pari kertaa yhden siilin vierailevan pihallamme illan hämärissä.

Jospa kokeilis perustaa niille ravintolan!! Löysin netistä erilaisia malleja ja kokeilin soveltaa yhtä autatollista löytyneihin puupalikoihin ja vaneriin. Ravintola syntyi ½ tunnissa, ja laitoin sen marjapuskien alle varustettuna kupillisilla vettä ja koiranraksuja.

Mutta aamulla törmäsin ongelmaan: harakanpennut tyhjensivät ruokakupin. En ole erityisen kiinnostunut ruokkimaan harakoita, koska niillä menee niin hyvin. Siileillä ei mene, joten protoa piti kehittää…

Lisäsin protoon tiileillä käytävää lisää, mutta sekään ei auttanut.

Sitten rakensin proton kokonaan tiileistä vanerikannella: kujan keskellä on aukko itse ruokailutilaan Tämä proto toimi niin kuin pitää, mutta siitä ei nää suoraan onko joku ruokailemassa tai käynyt. Kokeilin kattona vanhaa ikkunaa, mutta se koe ol sus. Protoilun tulos oli se, että harakka ei uskaltaudu sokkeloon, jos se ei näe ruokaa. Ikkunan läpi se näkyi, joten päädyin tähän malliin.

Ravintolassa on vieraillut ainakin yksi siili – useampaan otteeseen.

Siilit uskaltautuu pimeeseen…

Protoilun yhteydessä tuli vahingossa häirittyä ruokailua, kun katto ei ole läpinäkyvä.

 Tässä valmis ravintola kahdella suuaukolla.

Pohjapiirros ravintolasta.

Ai, että olin mielissäni, kun sain höynäytettyä harakoita. Ne haistaa ruuan ja yrittävät nokkia sitä tiilien välistä, mutta eipä onnaa…