ATT:n uutisia:

Tänään iltapäivällä on Konnuksen kanavilla tehty taas uusi mullistava lajilöytö. Paikallinen valokuvausharrastaja Anssi Toivanen oli pitkällisen logotuspäivän päätteeksi lähtenyt kuvailemaan kanaville ja oli juuri lähtemässä kotio, kun huomasi oudosti käyttäytyvän koskikaran.Se ei tavanomaisesti pyydystellyt ruokaansa sukeltelemalla koskeen vaan hyppimällä kanavan seinille.

Toivanen ehti ottaa videokuvaa tästä ensi kertaa tavatusta harvinaisesta lajista.

Huomatkaa sen omitakeinen käytös kanavan seinillä.

Toivasen mukaan uusi laji pitäisi ristiä kanavakaraksi ja ehdottaa lajille latinankieliseksi nimeksi Cinclus canalis connus anselminus – elinpaikan ja löytäjän mukaan.

Tämä kanavakara ei ole ensimmäinen Toivasen löytämä uusi lajia Konnuksen kanavilta. Pari vuotta sitten ATT:n tietotoimisto uutisoi Toivasen löytämästä kanavakiipijästä. Toivanen kertoo, että uusia kanavalajeja voi vielä löytyä lisää. Missään muualla kuin Konnuksella ei ole vastaavaa paikkaa missä olisi kolme kanavaa näin lähekkäin ja tämä luo otollisen ympäristön kehittyä uusia kanavalajeja. Hän epäilee, että kanavilla piileskelee ainakin kanavakoskelo, kanavaminkki ja -saukko ja ehkäpä myös kanavamajava.

ATT:n tietotoimisto päättää raportin tähän ja jää odottelemaan uusia kanavalajilöydöksiä.