Työntäyteisen päivän päätteeksi sain päähäni lähteä käymään Konnuksen koskien toisella rannalla Hartikansalossa. Katsoin kartasta, että mehtäautotie vie lähes rantaan.

Tältä sieltä vastarannalta näytti. Edessä on laavunsaari, josta olen aina tänne ylävirtaa kuvaillut saukkoja, haikaroita, minkkejä, joutsenia, …. Sen oikealla puolella näkyvältä sillankaiteilta kuvailen “Konnuksen vuosi” kuvia.


Näytä suurempi kartta
Tänne vastarannalle tuli autolla matkaa 28 km, kun tuonne vastarannalle on varmaan reilut 100 m. Eli kannoottilla vois olla viisaampaa 8)

Vastarannalla oli paljon majavan kaatoja ja niiden yrityksiä. Tämä oli ainut tuore. Onkohan heinää ym. apetta riittänyt pitkään tai onko uudet kaadot tehty muualla?

Näitä majavaa harmittavia konkeloita oli rannalla useita. Tämä oli kyllä “paras”.

Koskessa ei ollut paljoa vettä kuivan kesän jäljiltä. Kotasaareen olis varmaan päässyt kumppareilla kahlaten. Ei näkynyt joutsenia, parvi telkkiä läks mua karkuun ja yks sinisorsa ei taas välittänyt minusta mitään.

Ilmeisesti se majavan pesä on täällä yläjuoksulla tuossa keskellä olevassa kaislikkokasassa. Siinä vähän aikaa istuskelin kivellä ja odottelin olisko lättähäntää näkynyt, mutta alkoi tulla pimeä.

Tulipahan “uus” autokin testattua mehtäautoteillä. On näköjään 12v maavara pienentynyt, mutta jousitus parantunut. Varovaisesti saa ajella muovisten helmojen kanssa. Suurin parannus on mussiikkipuolella – soittimessa on usbiportti niin voip tikulta kuunnella ison läjän ämpäreitä. Tunnelma oli kuin 24 v sitten juuri ajokortin saatua – tosin silloin D-A-D soi takapenkiltä reteokasettimankan C-kassulta.