Näin loppukesästä mulla on tapana lähteä tuulettumaan Virmaalle. Tulin eilen suoraan töistä ja illalla sain jo sormet ruvelle hauenhampaista, mutten syötävän kokoista. Onneksi isäukko oli laskenut paremmalla tuurilla muikkuverkot.

Tänään päätin käydä Lintuniemessä – perinteinen lenkki. Melkein perillä niemen kärjessä, löysin polun vierestä raadon.

Kyseessä oli lintu ja jalassa oli rengas. Olisko lintu ollut variksen kokoa – en tiedä… En kyllä arvaile mikä lintu tää vois olla.

Tarkastelin sitä paremmin ja Museum Zoo Helsinki siinä renkaassa luki.

Tutkin ympäristöä lisää ja tein parin metrin päästä sulkalöydön. Liekkö kuulunut noille jaloille? Toivottavasti se ei ole sääksen poikanen. Ne pesii tuossa keskellä selkää Huuhin saarilla ja tänä kesänä tähän Lintuniemeen – ihan parin sadan metrin päähän löytöpaikasta – on alettu kanssa kyhäämään uutta pesää. Nuo ei oikein näytä sääksen sulilta.

Avasin renkaan mökillä ja tein siitä ilmoituksen Helsingin yliopiston Luonnontieteelliselle museolle. Vastausta odotellaan innolla 8)