Oravapoikue pääsi paikallislehden Soisalon Seudun etusivulle viime tiistaina. Siinä kuvassa ne “pannuilivat” ja kakkossivulla niistä oli ihan iso juttu.

Soisalon Seutu 10.8.2010

Poikasten kanssa pariviikkoinen on mennyt mukavasti – korjattakoon lehtiotsikkoa, että niitä on parhaillaan näkynyt 7 yhtä aikaa. Pihalla vilistelee päivittäin poikasia – kerralla ehkä 1-3. Osa pelkää jo hieman ja menee ruokapaikalle oksistoja pitkin – taas osa juoksee suoraan meidän jalkojen välistä. Harmikseni harakat äkkäsivät mustaviinimarjapuskan alla olleet siilien ja oravien ruuat. Jouduin ne laittamaan verkon alle ja oravat ovat vähän niitä kainostelleet.

Kohtaamisia ruokapaikalla

Siilitkin ovat alkanee hyödyntää tarjolla olevaa murkinaa. Niitä ei näkynytkään kk ollenkaa ja aloin jo huolestua. Nyt niitä on ainakin kaksi: iso ja pieni.

Oravaemokin ilmestyi kuvioihin tässä viikolla. Se ei kyllä kiittänyt hoidosta vaan aloitti heti haistattelun ja varoitti poikasia meistä.

Yhdessä ne ovat tyhjentäneet zembra-männyn käpyjä ja ne maistuvat paremmin kuin pähkinät. Olen laittanut lintulaudankin, jotta oravan poijat pääsevät harjoittelemaan hyppyjä. Osa on jo oppinut…

Tuoreimpia kuvia ja juttuja poikasista ja oravaleikeistä päivitän nuamakirjani Oravan poikaset-galleriaan.