Ainakin peipoille. Eilen seurasin koskella kuinka kolme peippourosta kisali reviiristä. Se oli yhtä haipakkaa kun kolme peippoa meni perätysten kahdeksikkoa, zikzakkia, ylös ja alas, …

Tänään pelissä oli enää kaksi mukana, mutta molemmat olivat ihan sippi, mutta periksi ei annettu. Ne jahtasivat veltosti toisiaan hypähdellen toisen perään laiskasti. Lopulta kumpikaan ei jaksanut lentää. Toinen jäi istumaan koivun oksalle ja ihmetteli, että mikä se tuolla mustalla raksuttaa. Pääsin niin lähelle, että piti peruuttaa, jotta putki suostui tarkentamaan.


Kiertelin keväisessä auringonpaisteessa pitkin kanavia ja bongasin ainakin naurulokkeja, tiiroja, mustarastaita, punakylkirastaita, telkkiä, räksäkin räpätti jossain, … Ja yksi västäräkkikin istui uittojohteella.

Käpytikka oli pesän rakennuspuuhissa kanavilla. Viime kesäisen pesän ja nyt rakenteilla olevan pesän väliä ei ole kuin 20 m. Nyt kohteena oli puoliksi poikki mennyt paksu laho koivunrunko. Kääpä toimittaa virkaa suuaukon lippana. Kaivaako se joka kesä uuden pesän?