Ohjelmapalveluyritys LakelandGTE oli hommannut uusia lumikenkiä ja läksimme koekäyttämään niitä Leppävuorelle – eilen töitten lomassa. Ihan kätevät pelit, mutta jostain kumman syystä Arto käveli lunten pinnalla ja mä tarvoi pohjalla.

Syy lienee mun kameravarustuksessa. Mun metsästysväline sai taas lisäpainoa eilen: akkukahva. Kahvaan mahtuu rinnan kaksi tavallista akkua ja mukaan tuli uusi pystykuvausasento omine tarkennus- ym. nappeineen. Nyt sydeemin paino nousi 2.5 kg:sta 3.2 kg:aan.

Mullahan oli tietysti kamerareppu mukana kaikkine lisäakkuineen ja laajakulmaobiskoineen. Eli kameravarustus painoi varmaa 10 kg. Siinä tod. näk. syy upotukseen tai liekkö elopainolla jotain…

Lumikenkäily sauvojen, kamerarepun ja kaulassa roikkuvan pitkän putken + monopodin kanssa oli hankalaa. Jos reppua ei olisi ollut, niin putki olisi voinut roikkua selässä. No, vaihdoin kameraan laajakulmaobiskan. Se mahtui roikkumaan edessä ja eteneminen oli helpompaa.

Artolta kenkäily sujui kevyesti sopivassa varustuksessa. Tyhmänä en kattonu lämpömittaria joka lähenteli plussa asteita, vaan laitoin täyspakkauksen eli michelinmän toppapuvun päälle ja tuloksen saattaa arvata – uin taas hiessä. Tämä luontainen elopainon pudotuskaan ei vaikuttanut upotukseen – tai nesteethän jäi tietysti vaatteisiin…

Kun ei ollut tarpeeksi lämmin, niin välillä nautimme kuumaa mehua 8)

Itse puikot, joita lähdettiin kattomaan olivat suurimmaksi osaksi paksun lumipeitteen alla, mutta näkyipä siellä jotain.

Elukoista ei näkynyt muuta kuin ihan oikean metsäjäniksen jälkiä. Vanha pelto koivikkoineen oli taas toiminut eläimellisen pupuseksin harrastuspaikkana.

No, olipahan taas yhtä kokemusta viisaampana.