Eilen oli aurinkoinen talvipäivä ja istuin sen päivän sisällä. Oli töitä ja kehtuutti lähtee minnekkään… Oli viikolla viskonut 50 kuutiota lunta katolta – siinä kehtuuttamisen syy.

Seurailin sitten pihan tapahtumia – en mitenkään vahdissa istuen – vaan silloin tällöin kurkkien. Kaikki muut uskallikot sain kuviin paitsi kuusitiaisen, joka pistäytyy niin lyhyen aikaa…

Yllätykseksi omenapuuhun ilmestyi suuri kokoinen keltasirkku. Lähempi tarkastelu osoitti sen räksäksi. Harvinainen bongauskerkku täällä päin. Muistan viimeksi räksän nähneeni pari kolme vuotta sitten näin keksellä talvee. Arka se oli – ei uskaltautunut syöttöpaikalle.

Kaurat oli loppu, joten keltasirkkujen piti tyytyä pähkinöihin, mutta kyllä nekin maittoivat. Tässä tiaisten jätöksiä siivoamassa.

Käpytikkanaaralla alkaa olla jo komea sulkapuku. Vielä ei ole kuulunut urosten rummutteluja.

Herra harakka päivysti tapansa mukaan naapurin tammen latvassa.

Tälläpä sinitintillä on pelottava rosvonaamio. Minnehän on päänsä tukenut kun on noin musta otsa?

Kokeilin saada lentokuvia. Laitoin sulkimen nopeelle, jatkuva tarkennus ja superhyperkuvausnopeus, mutta valoa ei ollut vielä tarpeeksi.

Kunhan aurinko nousee vielä hieman niin saan lisävaloa ikkunasta heijastuvista säteistä. Kk päästä vois tulla parempia….