Kun pakkasia on jatkunut näin pitkään ja pihalla näytti siltä, että pikkulinnuissa on käynyt kato, hellyin hommamaan pikkulinnuille tanakampaa ravintoa eli pähkinöitä. Niiden syöttäminen on kyllä yhtä haaskausta. Varsinkin talitintit heittelee niitä syöttökopista pitkin pihaa ennen kuin löytyy sopiva ja sitten siitä sopivasta nokkastaan pala tai kaks – loput mäkeen ja haetaan uus tilalle. No, onneksi muut linnut ja orava löytää jämät maasta.

Pähkinät ja maahan sirottelemani kaurat saikin nopeasti liikettä aikaan syöttöpaikalla.

Sinitintit ottivat kunnolla mittaa toisistaan.

Paini jatkui lumessa. Alimmaista ei näy oikeestaan ollenkaan, kun ne uppos lumeen. Kohta nää kisailijat istuivat samalla oksalla vierekkäin ihan sovussa. Nokkimisjärjestys oli selvitetty.

Talitintti käytti tilaisuutta hyväkseen ja valtasi talimakkaran.

Onks täällä kauroja? Missä…

On, on siellä. Meeppäs tunnustelija kokeilemaan…

Sitten kaikki muut perässä. Huomaa kuinka ollaan tarkkana kuin porkkana. Kannattaa ollakin. Varpushaukka on pari kertaa humauttanut ohitse ja silloin on höyhenet pöllynneet – ja yleensä keltasirkun. Tänään syötiin rauhassa…