Läksin katsomaan Jyvälahden rakennusprojektia. Vanhasta torpasta on uusittavana katto ja rakenteilla on myös lisäosa. Hommissa oli tarpeeksi ukkoja, joten nappasin kameran ja läksin kiertelemään vasta jäätynyttä lahtea.

Hirviselkä oli vielä valtoimenaan.

Näitä itikoita lenteli vastaa useita. Mitä kummaa ne tähän aikaan ovat liikenteessä?

Kävelin rantakiviä pitkin ja varoin astumasta jäälle – muuten olisin kastellut jalkani. Samalla tutkailin mitä jään alla näkyy. Jalkojen juuresta jään alta ponkaisi livohkaan pariin otteeseen hauki. Suurempi n. 30 cm pituinen ja toinen vajaat 20cm. Jännä miten matalassa…

Rannalla oli viikonlopun vanhat saukon tai minkin jäljet. Minkkejä ei kuulema ole näkynyt, mutta saukosta on uimakaveri havaintoja. Olisko ollut sitten pieni saukko asialla…
Tiirailin putkella pitkään Mustikkasaaren mahtavia ruovikoita, että olisiko niissä näkynyt elämää. Sinne ei kyllä vielä ollut asiaa jäitse. Pitäneen odotella kovempia pakkasia lähteä uudelleen tukiskelemaan saarien rantoja.