Johan selvisi mistä bloggerin ominaisuuksista Elisa yrittää minua valistaa… Bloggeri on saanut uuden editorin, johon on tullut joukko “parannuksia” (selitys vain enkuksi). Sen saa laitettua päälle Asetuksista.

Parasta uudessa editorissa on se, että ennen “postilaatikon aukosta” tapahtuvan editoinnin voi tehdä niin suuressa alueessa kuin haluaa: editorin oikeessa alareunassa on kolmio, josta aluetta voi pidentää tai lyhentää.

No, siis muita parannuksia?!? Ehkä kuvien lisääminen on helpottunut ja tullut mm. uusi koko “erittäin suuri”, joka on pisimmältä sivultaan 640 pikseliä. Miksi ei samalla luotu ominaisuutta, jolla itse voi määritellä koon? Mulle toi 640px on 110px liian vähän 8)

Selvää parannusta on se, että kuvan kokoa voi helposti muuttaa noiden eri vaihtoehtojen välillä ilman, että kuvaa tarvitsee tuoda blogiin uudelleen. Lisäksi saman kuvan voi tuoda uudelleen eri koossa ilman uutta latausta.

No, tein kokeen ja  toin kameran kuvaamassa koossa kuvat tänne kaikilla eri koolla – pysty ja vaaka.

Pieni

Keskikoko
 
 
Suuri
 
 
Erittäin suuri

Jos tuo kuvan nettisivuilta – kuten minä Picasa-galleriasta – niin kuville voi myös asettaa nuo koot ja myös sen tärkeän: alkuperäinen koko.

Tässä kuvat käsiteltynä 750px kokoon ja tuotuna alkuperäisellä koolla:

Lisäksi on toinen tärkeä syy siihen, että tuon kuvat haluamani koossa bloggeriin on bloggerin kuvan pienennysalgoritmien huonous. Minusta, kuvaa pienennettäessä esikatselukuvaksi, kuvaa pitäisi tarkentaa, eikä niin kuin blogger tekee – pehmentää. Eli en pidä noiden pienennettyjen kuvien laadusta. Verratkaapa vaikka noita kuvia.

Editorin kuvan tuontiominaisuudet ovat parantuneet, muttei niin hyvin, että muuttaisin omaa tapaani käsitellä/tuoda kuvat bloggeriin.