Lataan kamerasta kuvat koneelle aina käyttäen muistikortin lukijaa. Eli Compact Flash kortti irti kamerasta ja CF-kortti kiinni lukijaan. Mulla on ollut käytössä kannettavan PCMCIA korttipaikkaan liitettävä CF-lukija. Olen alkanut kyllästyä sen hitauteen. Esim. 600 kpl kuvan lataaminen koneelle kestää lähes tunnin. Lisäksi väylän käyttö vie niin paljon koneen resursseja, että esim. musan kuuntelu ja nettipuhelu ei onnistu samanaikaisesti. Kamerasta USB piuhalla kuvien lataus olis nopeampaa, mutta mulla on ne kaikki portit täynnä – on kytkettynä jos jonkin moista härveliä.

Vasemmalla vanha PCMCIA korttipaikkaan liitettävä CF-lukija ja oikealla uusi Express Card lukija.

Huomasin että kannettavassa on myös toinen korttipaikka Express Card. Sen nopeus on USB:n luokkaa ja ihan käyttämättä. Etsiskelin siihen lukijaa ja huomasin, että niitä oli tarjolla tosi vähän. Verkkokaupassa oli yhden valmistajan ja se oli aina loppu. Juttelin asiasta yhteistyökumppanini Mikrotuki Jani Itkosen kanssa ja hän hokasi, että hänen edustamallaan firmalla on sellanen peli. Ei kun tilauksen…

Sain vempaimen viime viikolla. Sen asentaminen ei onnistunut Wintoosan XP:hen vaan tyrkkäämällä kortti lukijaan ja lukija korttipaikkaan vaan se vaati paketin mukana tulleen ohjelmiston asennuksen. Tämän jälkeen vempain toimi hienosti ja nopeesti. Kuvien selaus kortilta onnistuu nopeasti, joten tarvittaessa voi tehdä alkukarsintaa jo kortilta suoraan. Olen tyytyväinen hankintaan.

Tässä vielä viimeöinen syyskuu pilvien välistä pilkistelemässä.