Päätinpä osallistua ensimmäiseen haasteeseen, joka vaikutti mukavan helpolta ja sopivalta aikataulullisesti:

12 kuvaa / photos

Tarkoituksena on kuvata sama paikka mahdollisimman samasta kuvakulmasta 12 kertaan peräkkäin kk välein. Tällöin näkee vuoden kierron.

Ajattelin, että tähän on helppo että meen Leppävirran sillalle ja nappaan kuvan. Näin teinkin mutta kuvat olivat jotenkin pliisut. Sit muistin, että on yksi paikka josta olen kuvannut viimeksi 2 vuotta sitten – juuri syyskuussa ja sain varsin onnistuneet kuvat.

Kuvauspaikka on Alapihan kartanon yläikkunat, josta avautuu näkymä Alapihan ala-asteen yli virtaa myöden Unnukalle. Täältä avautuvassa kuvakulmassa on mielenkiintoista se, että rannan asutus ja metallisetbonttoonit eivät näy – ainakaan näin, kun lehti on puussa ja tietysti niemekkeiden tuoma kerroksellisuus.

Kuvattu 7.9.09 klo 19:47, Canon EOS 40D, polttoväli 400 mm, valotus 1/250, F 5.6, ISO 800.

Kuvauspaikka ei ollutkaan helppo. Parhaan kuvan olisin saanut pikkuisista ikkunoista ihan ylhäältä mutta niiden avaamiseen ei ollut ikkuna-avainta. Kiikuin ikkunassa illan jo hämärtyessä ja putki ääriasennossa, jotta koulu ei tulis kuvaan mukaan. Putken ääriasennon ja hämäryyden vuoksi iso-arvo piti nostaa, jotta sais tarkan kuvan.

Odotan mielenkiinnolla lokakuun sumuisia syysaamuja ja marras-joulukuun ensipakkasia.