Kävimme viettämässä viikonlopun Haapsalussa Virossa. Viikonloppu oli oikein onnistunut ja pieni irtautuminen arjesta piristi kummasti. Tietysti raahasin kameran putkineen mukanani. Kyllähän tuo 5 kg kamerarepun raahaaminen joka paikkaa kävi välillä työstä.

Kierrellessä Välkevikin rannalla, joka on melkein kuin lampi, bongasin jo monta uutta tuttavuutta. No, puluja tulee harvemmin kotona kuvailtua, mutta tämä muodostelma oli niin hyvin harjoiteltu, etten voinut vastustaa kiusausta.

Harmaahaikara lehahti niin arvaamatta ylitsemme, etten saanut kuin tämän ainokaisen kuvan. Tallinnan ja Haapsalun välisen tien vieressä näimme kaksi haikaranpesää, mutta molemmat olivat jo tyhjiä.

Lahdella oli kyhmyjoutsenella vielä varsin pienet poikaset. No, tuskimpa täällä meri jäätyy kokonaan, joten eipä turhia kiireitä….

Jatkoimme saitsiikierrosta Promenaadille ja istahdimme terassille nauttimaan oluesta ja Haapsalulahden näköalasta.

Rannalla oli tämän kesän lokkien jälkeläisiä.


Lähimmällä kivellä merimetsot kuivattelivat siipiään.

Ei mennyt kauvaakaan, kun merikotka ilmestyi tarkailemaan lahden ruovikoita.

Parhaillaan niitä oli kaksi näkyvissä yhtä aikaa. Toinen kaarteli korkealla pilvissä ja lähin kävi meistä noin parin sadan metrin päästä.

Aikas mukava tapa bongailla lintuja: istuskella meren rannalla terassilla leppoisassa kesäsäässä, nautiskella olutta ja ihailla komea siipistä petolintua.