Taitavasti ohjustenlailla sujahtelevat pääskyset kiehtovat minua. Minua ihmetyttää kuinka noin pienillä aivoilla voidaan lentää noin taitavasti: suurella nopeudella ja samalla nähdä sekä napata ötökkä. Mutta nehän ovat tietysti erikoistuneet tuohon toimintaan.

Laivalaiturilla kuvaillessani luotan pääskysten lentotaitoon 100%:sesti, vaikka ne suhahtelevat alle ½ m etäisyydellä minun yli ja sivusta. Luotan, että ne väistää… 8) Kerran olen nähnyt – ja kuullut, kun haarapääskyn siipi osui laiturin reunaan, mutta korjaus tapahtui niin nopeasti, etten huomannut lentoradassa mitään muutosta.

Kokeilin eilen kuvailla pääskysiä ilmasta. Taivasta kohden se on mahdotonta pitkällä putkella, koska se alkaa pumpata ja etsiä kohdetta. Veden pinnan läheisyydessä lentävät voisi olla helpompi kohde. Suljinaika piti asettaa nopeaksi – väh. 1000, jotta saisin pysäytettyä lennon. No, huonossa valossa se tiesi ISO arvon nostoa, jotta kuvista ei tulisi tummia. Taktiikkana oli seurata pääskyä ja zoomata se lennosta – ja sarjatulta auto fokuksella.

Tässä kuvasaalis. ISO arvon nosto tietysti lisäsi kuvien kohinaa ja en nyt ole ihan tyytyväinen laatuun, mutta parempaa ei tällä kertaa tullut. Pitäisi valita mahdollisimman kirkas päivä, jotta saisi vielä parempia. Mutta olenpahan yrittänyt lähes mahdotonta 8)