Olen jo pitkään tuskaillut kameran likaisen kennon kanssa. Putkia vaihtaessa kameran sisään pääsee pölyä ja kennolle päästyään ne aiheuttaa kuviin tummia pisteitä. Niiden editointiin kuluu turhaa aikaa. Kameran automaattinen putsaus, joka tärisyttää kennoa, ei auttanut yhtään.

Kameran kenno siis pitäisi putsata, mutta se tietäisi kolmea viikkoa ilman kameraa, jos lähettäisin sen merkkihuoltoon. Olin jo lähettämässä kameraa huoltoon, kun luontokuvaajakaverini Juha Immonen neuvoi, että otappas käteesi pölyimuri.

No, kokeillaan… Putki irti kamerasta. Kamera kennon putsaustilaan, jolloin peli siirtyy kennon edestä. Sitten toin varovaisesti imurin imupään objektiiviaukolle. Aloitin ensin imurin pienimmällä teholla, mutta ei mitään vaikutusta. Kokeilin lisätä tehoja ja ei mitään – vasta kun imuri oli täysillä ja tein imupäällä pyörittäviä liikkeitä ja imupää lähes kiinni aukossa sain pölyä irtoamaan.

Nopean putsauksen jälkeen kuva näyttää tältä. Ai, että olen tyytyväinen! Yläreunassa on vielä joitain pölyhiukkasia, mutta paneudun niihin sitten reissun jälkeen. Nyt saa puhtahia reissukuvia!

HUOM!! Kokeilette tätä sitten omalla vastuulla! Juha varoitti, että liian suurella imulla voi kameran tähtäyslasi lähteä irti!

Nyt tämä lähtee reissuun. Nähdään ens viikolla!