Leppävirran pöllökosken uutisista hyvää iltaa.

Viirupöllön poikasille Konnuskoskella kuluu oikein hyvää.

Tarkkasilmäinen reportterimme bongasi molemmat poikaset täysissä voimissa suuren ja vanhan männyn latvasta eilen illalla. Matkaa latvaan on pari kymmentä metriä, joten tästä voimme päätellä, että molemmat ovat jo oppineet lentämään.

Reportterimme ei ottanut selvää kumpi on kumpi – siis toinenhan – siis nuorempi – on rengastettu, mutta vanhempi ei. Tämän todetaksemme karvapallerot eivät suostuneet esittelemään sääriään – lukuisista toivomuksista huolimatta.

Ihan selvästihän siivet alkavat jo näyttää aikuisemmilta ja pää pyörii koko saranan ympäri – niin kuin pitääkin. Valitettavasti emme tavanneet rouva viirupöllöä, jotta olisimme voineet kysellä mitenkä on myyriä riittänyt. Poijat voivat hyvin ja se on pääasia.

Lopettelen selostusta pöllökoskelta tähän. Palaamme asiaan, kun reportterimme seuraavan kerran taas uskaltautuu villiin luontoon. Hyvää illanjatkoa!