Käytyämme kesällä 2006 Suvaksen Jakamilla meloskelemassa, on haaveena ollut tutkia Suvaksen eteläistä osaa. Suuntasimme tänään sinne. Ajoimme Hirvolanniemen venevalkamaan ja sieltä pukkasimme kannootin vesille.

Suuntasimme Hevossaaren ohi ja teimme ensimmäisen pysähdyksen Kalliosaareen. Siellä muutimmekin suunnitelmia – hyvissä voimissa vastatuuleen ja suuntasimme pohjoiseen Ilvessaarille ja ensiksi sen kynsiin.

Parkkeerasimme siellä hienolle sileälle kalliolle. Kaivoin veden pitävästä matkasäkistä kameran ja aloin tähtäillä kohti horizonttia. Ihmettelin kun se ei tarkentanutkaan. Hmm, virrat on… mutta PRKL muistikortti! Se jäi tietsikkaan ja varakortit kamerarepussa. No, niin … tästä tuli sitten erilainen reissu. Pelkkiä muistikuvia…

Tässä kuva vuodelta 2006 siihen suuntaa, jossa me nyt risteilimme. Ilima oli nyt aivan samanlainen.

No, korvatkoon kuvat kartta retkestämme. Kiitos Pohjois-Savon opaskarttapalvelun.

Jatkoimme matkaa mukavassa auringon porotuksessa ja pienessä tuulen vireessä. Tarkoituksemme oli vierailla Pohjois-Likosaaressa, jossa oli varhaismetallikautinen kiviröykkiö. Suuntasimme sinne Varvon-Ilveksen hienoja kalliorantoja koluten.

Likosaaren röykkiö oli vain levitelty kasa jäkälöityneitä kiviä. Emme jääneet sitä sen enempää kummastelemaan vaan aloimme etsiä evästyspaikkaa.

Sellainen löytyi Petäjäsaaren kallioilta, jossa siemailimme olutta ja pizzaa – meloskelijoiden perusevästä 8) Tutkin saaren sisäosaa ja kummastuksekseni törmäsin siellä kämmenkkään: juuri tarkastamani kasvion mukaan valkolehdokkiin, joita kasvoi pienessä saaressa kymmenkunta.

Sitten suunnittelimme jo kotiin paluuta, mutta vielä piti tutkia Potkusaaret. Niiden kallioilla nautittiin auringosta ja uitiin.

Palasimme Hirvolanniemen venevalkamaan kiertämällä Varposaaren. Mukava reissu – matkalle tuli mittaa n. 14 km ja aikaa reilut 5 tuntia. Olkapäistä vain taitaa olla nahka kärähtänyt. Kameran puuttuminen ei jäänyt harmittamaan kuin joutsen ja isokoskelo perheiden ja jonkun haukan ja tuo valkolehdokin takia 8) Tulipahan nautittua enemmän luonnosta.