Opettelut jatkuvat: Pitäisiköhän lukea putken käyttöohjeet? Eikös niitä etitä vasta äärimmäisessä hädässä? Kahlasin ne alkuinnostuksessa nopeesti läpi ja sit ne ohjeet joutu pakkauslaatikkoon.

Ihmettelin kovasti, kun lasken putken hihnan varassa roikkumaan, että miksi zoomi valuu vaikka olen yrittänyt käännellä sitä tiukempaa – putkessa olevien merkkien ohjeella. No, sitten tajusin, että se kiristyykin vasta, kun pitää tarkenninrenkaasta kiinni ja sitten kääntää kiristys/löysytysrengasta. Että tällästä opettelua. 8)

Kun laskin kameran hihnan varassa roikkumaan kaulaan, niin heti tuli kommenttia: “Onko toi jatke?” Pitäsköhän vähän lyhentää hihnaa…

Koekuvaukset jatkuvat: pihan elämää ja päiväkävelyllä.

Perjantaina herra harakka – komean höyhenpuvun vuoksi herraksi kutsuttu – vieraili syöttöpaikalla. Harakat ovat niin arkoja, että vähäinen liike ikkunan takana saa ne heti kaikkoamaan. Nyt pääsin verhon suojassa putken taakse “piiloon” ja sain kuvata herraa ihan rauhassa.Lauantaisella kävelylenkillä herra harakka päivysti kuusen nokassa.

Perjantaina rouva tilhet – asusteen perusteella myös tämä nimitys – laskeutuivat ketkeksi omenapuuhun, jossa oli tämä ainokainen omena tarjolla.

Kävelylenkillä huomasin, että tilhet olivat löytäneet terveyskeskuksen koristeomenapuun. Siinä putken kanssa sählättyäni, ne kaikki ehti pyrähtää läheisen koivun latvaan. Eli opettelua ja harjoittelua lisää, jotta putken käsittely nopeutuu.