Kävin eilen kirjanpitäjällä allekirjoittamassa veroilmotuksen ja siinä tuli puheeksi, että onpas hyvä ilima, että pittää lähtee Karlvikinniemeen kävelylle. Sanoin, että siellä voi nähdä saukon ja ajattelin, siis voi…

Kello oli jo 4 ennen kuin läksin tarpomaan jäätynyttä hankea. Supikoira oli käynyt kierroksella aamusta, koska jäljissä oli päiväisen raekuuron rakeita. Suuntasin Pikonvirralle, joka oli lauhan takia alkanut tummua.

Rantaa kävellessäni huomasin saukon toisella puolella avovettä tepastelemassa jään reunalla. Siinä meni aikansa, ennen kuin sain kameran kuvaus valmiuteen. Saukko oli sillä välin pulahtanut virtaan. Vaihtasinko pitkän putken? Ääh, se tulee tietysti sillävälin jäälle. Arvasin oikein. Sain siitä muutaman kuvan ja sitten se taas pujahti veteen.


Vaihdoin putken ja jäin odottamaan. Kuulin siinä odotellessa ekan kerran Leppävirralla pöllön huhuilua. Ajattelin, että kaikki ihmeet kerralla. Ääh, saukko oli mennyt 200 m ylävirtaan ja noussut jäälle – läksin perään, mutta en nähnyt sitä enää vaikka odottelin 15 minsaa. Sitten alkoi jo olla liian pimeää… No, sain kuitenkin ekat kuvat vikkelästä epelistä.

Kaarsin kotiopäin Kalmalahdelle. Kuvailin sitten loppumatkan Venusta ja auringonlaskun värejä.
Sen jälkeen tarvoin läpi pimeän synkän metsän kotiin. Pimmeessä mettässä tuntui niin mukavalta, että aattelin, voisinpa sammuttaa oman osani katuvaloista? 8)

Btw, kuulin kävellessä oudon linnun äänen, jota en ollut aiemmin kuulut. Linnuksi sen oletin, koska se tuli ylhäältä ja meni kauemmaksi lopulta häviten… Se ääni oli kaksi osainen: lyhyt krook, tauko, lyhyt vinkaisu, tauko, lyhyt krook, tauko, lyhyt vinkaisu jne. Krook oli enemmän sammakon kuin korpin oloinen. Mikähän lie, osaisko joku auttaa? Minun kuvaus on kyllä sellainen, että jos joku siitä selvän saa niin…